Poznat napadač Salmana Ruždija, podignuta optužnica

Izvor: B92, 13.Avg.2022, 17:19

Poznat napadač Salmana Ruždija, podignuta optužnica

Čovek osumnjičen da je u petak napao pisca Salmana Ruždija optužen je za pokušaj ubistva i napad, saopštili su tužioci u subotu.

"Pojedinac odgovoran za jučerašnji napad, Hadi Matar, sada je zvanično optužen za pokušaj ubistva drugog stepena i napad drugog stepena", rekao je okružni tužilac okruga Čautaukua Džejson Šmit u saopštenju u subotu.

"On je sinoć optužen po ovim optužbama i zadržan u pritvoru bez mogućnosti izlaska na kauciju", dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju.

Ruždi, autor čije je pisanje dovelo do pretnji smrću iz Irana osamdesetih, napadnut je i izboden u vrat u petak dok se spremao da održi predavanje u zapadnom delu Njujorka, potvrdila je Njujorška policija u saopštenju.

Matar, 24-godišnji muškarac iz Fervjua u Nju Džersiju, kupio je kartu da bi prisustvovao događaju, saopštila je policija, preneo je Rojters.

Iz policije Njujorka su u zvaničnom saopštenju povodom napada na Ruždija naveli kako je napadač oko 11.00 časova po lokalnom vremenu napao pisca i voditelja, a piscu naneo ubode u predelu vrata i stomaka.

Ruždi je operisan je i na je respiratoru, saopštio je u petak uveče njegov agent Endrju Vajli, prenosi BBC.

On je naveo da "vesti nisu dobre", da Ruždi ne može da govori i da bi mogao da izgubi jedno oko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadač na Salmana Ruždija optužen za pokušaj ubistva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2022

Osumnjičeni za napad na pisca Salmana Ruždija (Rushdi) u američkoj saveznoj državi Njujork, Hadi Matar, optužen je za pokušaj ubistva i ostaje u pritvoru bez određene kaucije, saopšteno je iz kancelarije tužioca u lokalnom okrugu. Matar, 24-godišnjak iz Fervjua u Nju Džerziju, izveden je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.