Izvor: RTS, 14.Avg.2022, 16:34

Ruždijev agent: Povrede su teške, oporavak će biti dug

Oporavak će biti dug, povrede su teške, ali se zdravstveno stanje Salmana Ruždija kreće u pravom smeru, izjavio je agent čuvenog pisca koji je napadnut nožem na tribini u saveznoj državi Njujork.
Salman Ruždi, koji je u petak izboden nožem u amfiteataru Instituta "Šatokva", skinut je sa respiratora i njegovo stanje se popravlja, rekao je njegov agent Endrju Vajli.

"On je skinut sa respiratora, tako da je sad na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putu oporavka", istakao je Vajli.
Oporavak će biti dug, povrede su teške, napomenuo je Vajli, ali je dodao da se Ruždijevo zdravstveno stanje kreće u pravom smeru.
Britanski romanopisac rođen u Indiji napadnut je u petak, u Njujorku, na bini tokom javne tribine.
Hadi Madari iz Nju Džersija, optužen za napad nožem na svetski poznatog pisca, izjasnio se pred sudom da nije kriv za napad i pokušaj ubistva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.