Radnički tek posle penala poražen od Crvene zvezde, briljirao golman Dujmović

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2022, 21:47

Radnički tek posle penala poražen od Crvene zvezde, briljirao golman Dujmović

Fudbaleri niškog Radničkog nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje i izbace iz osmine finala Kupa Crvenu zvezdu. Iako je regularni deo utakmice završen rezultatom 0:0, crveno-beli su posle penala slavili sa 3:2.

Napravio je trener Nišlija Radoslav Batak par promena u odnosu na meč sa Partizanom, ali je igra ostala nepromenjena, jer ni na ovom meču nisu uputili nijedan šut ka golu.

Domaći su od starta krenuli svim silama ka golu Radničkog, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali je novajlija Dujmović sačuvao svoju mrežu i sa 17 odbrana odveo meč u penale.

Pokušavali su od starta utakmice Srnić, Ohi, Ivanić, Dragović, ali su sve lopte završavale u naručju mladog golmana. Najbolju priliku za pogodak, Zvezda je imala u 31. minutu, nakon što je Mlađović oborio Bena u kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo Kanga, međutim Dujmović je pročitao njegovu nameru, te se na odmor otišlo bez golova.

Izabranici Dejana Stankovića bili su rešeni da u regularnom delu reše meč, ali Dujmović nije posustao ni u drugom poluvremenu. Svoj šut iz slobonog udarca oprobao je i Katai u 70. minutu, ali je čuvar mreže Radničkog uz pomoć stative odbranio i taj pokušaj.

Pred sam kraj meča Nišlije su ostale sa igračem manje, jer je Jovanović zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Pošto nakon 90 minuta nije viđen gol, pristupilo se izvođenju penala.

Čak 4 šuta sa bele tačke niškim fudbalerima odbranio je Borjan, dok su fudbaleri Zvezde imali jedan promašaj manje i na kraju, posle velike drame, prošli u četvrtfinale. Za domaće su pogađali Katai, Ivanić i Kanga, dok su na drugoj strani precizni bili Arsić i mladi Štulić.

Penal seriju obeležila je i jurnjava po terenu, jer je nekadašnji napadač Partizana Štulić posle svog gola sa bele tačke utišavao najvatrenije pristalice Crvene zvzde. Zbog svog ponašanja i on je dobio drugi žuti karton, pa je morao ranije u svlačionicu.

Utakmice četvrfinale Kupa biće igrane 6. aprila, a jug Srbije neće imati predstavnika među 8 najboljih timova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.