Večeras na Nišvilu kolumbijski basista Snežna sova, Monti Aleksander i Inkognito

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras na Nišvilu kolumbijski basista "Snežna sova", Monti Aleksander i "Inkognito"

"Obožavam latino džez, ali na moju muziku oduvek su uticali zvuci Afrike, kao i Evrope, pre svega Bugarske i Austrije", kaže kolumbijski basista i kompozitor Huan Garsija Hereros, poznatiji pod svojim scenskim imenom "Snow Owl" (Snežna sova), koji će večeras nastupiti na Nišvilu.

- Rođen sam u Kolumbiji i moja zemlja je oduvek imala dodira sa Afrikom, jer nas deli "samo" okean. Naravno, da sam osim latino >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ritmova, prihvatio i divne afričke zvuke. Dolaskom u Evropu, video sam da na Balkanu ima odlične muzike. Posebno mi se dopao bugarski melos, mada sam čuo da i u Srbiji ima fantastičnih zvukova. Uvek sam bio spreman da prihvatim sve što je dobro u muzici, jer je miks nešto što je najbolje - objasnio je Kolumbijac, koji posledjih godina živi u Beču.

Poznati muzičar tokom karijere sarađivao je sa mnogim džez, pop i latino zvezdama.

- Od tih muzičara, pre svega od Eltona Džona i Kristine Agilere, mnogo sam dobio. Od legendarnog Eltona Džona naučio sam da možeš postati velika umetnička zvezda baš zato što mnogo sviraš, što si spreman da i dalje učiš, ali i da to deliš sa drugima. Ne možeš da budeš veliki muzičar ako nisi dobar čovek - ispričao je on.

Ljubitelji džeza će u okviru druge festivalske večeri slušati i pijanistu Monti Aleksandera, jednog od najvećih džez pijanista.

Kao zvezde večeri pojaviće se i britanski sastav "Inkognito", koji se odomaćio na Nišvilu. Britancima će ovo biti treći nastup na festivalu, mada će u istoriju Nišvila ostati zapisan njihov prvi koncert 2006. kad ih je niška publika slušala po jakom pljusku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.