Kanađanima drama i dve meč lopte

Izvor: B92, 14.Sep.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađanima drama i dve meč lopte

Teniska reprezentacija Kanade vodi protiv Srbije sa 2-1 u pobedama posle drugog dana polufinalnog duela Dejvis kupa.

Dve meč lopte za plasman u finale Kanađanima su doneli Danijel Nestor i Vasek Pospišil koji su u dublu bili bolji od Nenada Zimonjića i Ilije Bozoljca sa 6:7, 6:4, 3:6, 7:6, 10:8.

Kanađanima sada nedostaje još samo jedan poen za istorijski plasman u veliko finale. U nedelju su na programu preostala dva meča u singlu.

Od 14 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teren Kombank arene će najbolji teniser sveta Novak Đoković i najbolji kanadski teniser Miloš Raonić, a ukoliko bude bilo potrebno peti odlučujući meč igraće Janko Tipsarević i Vasek Pospišil.

Tim koji prvi dođe do tri boda u finalu će igrati protiv selekcije Češke.

Tekstualni prenos meča:

Odličnim servisima Vasek Pospišil otvorio je ovaj duel, pa je Kanada veoma brzo stigla do 40:0. Tada je Bozoljac pogodio nekoliko odličnih riterna, i doneo đus, a potom i brejk loptu. Prvu je spasio Nestor posle dobrog servisa svog partnera, ali se drugu Srbija realizovala zahvaljujući odličnoj igri Zimonjića na mreži. Nenad je imao malo problema u sledećem gemu, bilo je 30:30, ali se uzvukao zahvaljujući dobrim servisima, pa Srbija vodi 2:0.

Sledećih nekoliko gemova serveri su osvajali bez problema, Srbija trenutno vodi 4:2. Pri rezultatu 4:3 Ilija Bozoljac je servirao, Pospišil je pogodio dva odlična riterna, a drugi je bio dovoljan da se iskoristi druga brejk lopta. Nastavili su Kanađani isto i u sledećem gemu i brzo preokrenuli na 5:4. Srbija servira za ostanak u setu.

Uspeli su naši igrači da izjednače, a posle dva gema i odvedu prvi set u taj brejk - 6:6.

Protivnici Srbije osvojili su sedmi poen i imali mini brejk, uz tri set lopte, ali nisu uspeli da osvoje set. Najiskusniji Zimonjić i Nestor izgubili su nekoliko važnih poena, a istakao se Ilija Bozoljac koji je Srbiji doneo prednost od 1:0. Našem timu nije smetala ni sumnjiva odluka, kada je na set lopti, Iliji dosuđen aut posle servisa.

Drugi set počeo je sigurnim servisima svih tenisera, a pri rezultatu 2:1, naši igrači su napravili veliki pritisak i došli do dve brejk lopte. Međutim, lošom igrom u polju nisu uspeli da iskoriste pa su Kanađani izjednačili na 2:2.. Takav scenario uticao je na Nenada Zimonjića koji je loše servirao u sledećem gemu i brzo dopustio 0:40. Nestor i Pospišil su iskoristili prvu priliku i poveli sa 3:2.

Nije bilo mnogo prilika do kraja da se vradi brejk, Nenad Zimonjić nije koristio poluprilike, pa su Kanađani bez poteškoća stigli do 1:1.

Velika borba nastavljena je i u trećem setu. Serveri su bili sve sigurniji, pa je svaka brejk lopta bila zlatna vredna. Srbija je do prve stigla u šestom gemu. Bozoljac je odradio lavovski deo posla i na kraju je sjajnim vinerom kroz sredinu doneo našem timu prednost - 4:2. To je bio i prelomni trenutak seta. U nastavku su po jedan servis gem zadržali Zimonjić i Bozoljac i Srbija je posle dva sata i 15 minuta došla na set od pobede - 6:3.

U četvrtom setu nije bilo brejk lopti. Naš dubl bio je bliži da napravi brejk, ali je u devetom gemu propustio veliku priliku na 0-30. U 13. gemu Srbija je povela sa 2-0 na startu napravivši mini-brejk, ali Kanađani se nisu predali. Uspeli su da se vrate, a u finišu su još jednim mini-brejkom došli do odlučujućeg vođstva koje je Pospišil as udarcem pretvorio u 2-2 (7:5).

Ni u petom setu nije bilo brejk lopti u prvih 12 gemova. Prvi brejk posle trećeg seta viđen je u 17. gemu petog seta kada je popustio servis Nenada Zimonjića. U narednom gemu naš dubl je imao 15:30, ali Pospišil je uspeo da dobrim servisima donese Kanadi važan drugi bod - 12:10.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.