Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 12:12

Zvanično: Fener jači za centra iz NBA

Kajl O'Kvin u Fenerbahčeu

Kao što je i najavljeno, Kajl O'Kvin je novi košarkaš Fenerbahčea. Ovaj 30-godišnji centar sa ozbiljnim NBA iskustvom parafirao je saradnju sa klubom iz Istanbula do kraja sezone.

Fenerbahče je posle turbulentnog početka sezona sa novim trenerom Igorom Kokoškovim uspeo da pronađe željeni ritam. Povratak Marka Gudurića označio je početak boljih dana za klub iz Istanbula, koji je rešio da dodatno pojača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipu pred ključni deo sezone. Tako je izbor pao na centra sa osmogodišnjim NBA iskustvom.

O'Kvin je posle četiri godine na Norfok stejtu draftovan 2012. godine od strane Orlando Medžika, biran je sa 49. pozicije. Tri godine se zadržao na Floridi, usledile su još tri godine u Njujork Niksima, potom po sezona u Indijani i Filadelfiji. Pokušavao je da pronađe NBA angažman, nije uspeo, pa je odlučio da se po prvi put u karijeri okuša van granica SAD.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za ekipu iz Ulker Sports arene, O'Kvin je pre svega odličan defanzivac, ali nije zanemarljiv i njegov doprinos u napadu, krase ga dobar pregled igre i osećaj za asistenciju. Iza sebe ima 472 nastupa u najjačoj ligi sveta, u proseku je beležio 5,4 poena uz 4,6 skokova i 1,4 asistenciju po meču.

Fenerbahče je vezao pet pobeda u Evroligi i sada ima skor od po 10 pobeda i poraza, a dolaskom iskusnog NBA centra stavljena je i tačka na pojačanja za tekuću sezonu.

Fenerbahçe Beko'ya hoş geldin Kyle O'Quinn! ????????#YellowLegacy

???? https://t.co/Tf2mN9j914 pic.twitter.com/nelN2KJa7L

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.