Žalgiris doveo domaće pojačanje – na radaru i igrač koji bi u NBA

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 10:47

Žalgiris doveo domaće pojačanje – na radaru i igrač koji bi u NBA

Košarkaški klub Žalgiris saopštio je da je Danilius Lavrinovičius novi igrač tog kluba.

Lavrinovičius je sa šampionom Litvanije potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Ovaj 24-godišnji košarkaš je u redove tima iz Kaunasa stigao iz litvanskog kluba Nevežis, gde je prošle godine na 34 utakmice proseku beležio 10,8 poena, 3,6 skokova i 1,1 asistenciju.

"Doći u Žalgiris je ostvarenja sna. Nema sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko je broj jedan u Litvaniji i svi žele da igraju ovde. Ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri, jedva čekam da počnem da radim i da se predstavim navijačima", rekao je ovaj košarkaš, koji će naredne sezone debitovati u Evroligi.

Lavrinovičius je drugo pojačanje Žalgirisa ovog leta, pošto je taj klub prošle nedelje angažovao i Naza Mitru-Longa.

Uz to, klub prati i krilnog centra Brejdija Maneka kojem je u ovom trenutku prioritet ugovor u NBA. Prošlu sezonu je proveo u Australiji, a potom kraj dočekao u turskom Tofašu gde je imao 15 poena i šest skokova u proseku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.