ZVER OD 120 KILA ČISTIH MIŠIĆA: Kubanac ušao u UFC! Sprema se spektakl u Majamiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2024, 19:13

"ZVER" OD 120 KILA ČISTIH MIŠIĆA: Kubanac ušao u UFC! Sprema se spektakl u Majamiju (VIDEO)

Ima raspon ruku kao Janis Adetokumbo.

Kubanski borac Robelis Despanja pojaviće se devetog marta u Majamiju na predstavi UFC 299 gde će debitovati u okviru ove promocije MMA.

Glavna borba večeri je duel za titulu između Šona O'Mejlija i Marlona Vere, ali mnogi jedva čekaju da vide Kubanca u borbi protiv Džoša Parizijana.

Despanja ima dva metra i raspon ruku 220 centimetra, što je u rangu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NBA zvezdom Janisom Adetokumbom, a inače je ovo raspon ruku koji je najveći u istoriji MMA sveta.

"Zver" sa Kube ima 120 kilograma čistih mišića i bori se u teškoj kategoriji, a karijeru je počeo kao tekvondista.

On je predstavljao Kubu u tekvondou i na Olimpijskim igrama, gde je u Londonu osvojio bronzanu medalju u kategoriji preko 80 kilograma.

A post shared by Arriba De La Bola Podcast (@adlbdeportes)

Bio je dva puta i treći na svetu 2013. i 2015. godine, dok je 2014. bio šampion Centralne Amerike.

U MMA ima skor 4:0, a sve borbe dobio je nokautom i sve su završene u prvoj rundi.

Po završetku tekvondo karijere, Kubanac je rešio da se oproba i u MMA svetu. Debi je imao 2022. godine 3. juna protiv katume Mulumbe, gde je pobedio pred kraj prve runde, a to je i jedina borba koja je trajala duže od 12 sekundi.

A post shared by First Round Management (@firstroundmgmt)

Usledila je borba protiv Trevisa Gregorea, gde je slavio posle 12 sekundi, a onda je poslednje dve dobio posle tri i četiri sekunde, što je zastrašujuće za mnoge.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.