Vilijams mora u zatvor – deset godina robije zbog 5 miliona dolara

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 09:35

Vilijams mora u zatvor – deset godina robije zbog 5 miliona dolara

Nekadašnji NBA košarkaš Terens Vilijams optužen je zbog varanja medicinskog sistema NBA lige,

Terens Vilijams je 2009. godine došao sa Lujvila u NBA i bio 11. pik na draftu, a igrao je za Netse, Roketse, Kingse i Seltikse.

Kako prenose američki mediji, on je na federalnom sudu kažnjen sa deset godina zatvora zbog prevare medicinskog sistema lige za 5 miliona dolara.

Vilijams ima 36 godina i naređeno mu je da preda 650.000 dolara i da uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to plati 2,5 miliona restitucije NBA ligi zbog varanja sa zdravstvenim planom u periodu između 2017. i 2021. godine u Kaliforniji i Vašingtonu.

Organi reda su otkrili da je Vilijams angažovao određene osobe da preuređuju lažne fakture medicinskih radnika, a sve su imale za cilj prevaru plana zdravstvenih beneficija dizajniranog za aktivne i bivše NBA igrače i njihove porodice.

Sudija Valeri E. Kaproni je tokom izricanja presude rekla da je Vilijams proneverio ogromnu količinu novca koju je zaradio igrajući košarku i da je trebalo da već bude obezbeđen do kraja života.

Vilijams se izjasnio krivim za zaveru za zdravstvenu zaštitu i prevaru, kao i za tešku krađu identiteta.

Njegov slučaj je bio deo šire istrage koja je dovela do krivičnih prijava protiv 18 bivših NBA igrača. Do sada je 13 njih priznalo krivicu, a neki su umesto zatvorske kazne dobili "odsluženje" ili uslovnu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.