Veoma skroman učinak srpskih košarkaša u NBA

Izvor: RTS, 18.Dec.2018, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma skroman učinak srpskih košarkaša u NBA

Bogdan Bogdanović postigao je pet, dok se Nemanja Bjelica nije upisao u strelce u porazu Sakramenta od Minesote 132:105, Boban Marjanović postigao je dva poena, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru u porazu Klipersa od Portlanda 131:127.
Srpski košarkaši, njih četvorica, kombinovano su na parketu proveli samo 20 minuta na parketu u sinoćnim mečevima u NBA ligi.

Bogdan Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je za deset minuta postigao pet poena i imao dve uhvaćene lopte, dok se Nemanja Bjelica za pet minuta nije upisao u strelce u porazu Kingsa od Timbervulvsa u gostima.
Čak devetorica igrača Minesote imala su dvocifren učinak poena, a najefikasniji bili su Vigins sa 17 i Deng sa 15 poena. U redovima Sakramenta jedini raspoloženi bio je Hild sa 21 poenom, 16 je dodao Ferel.
Los Anđeles Klipersi su na svom parketu poraženi u neizvesnom meču od ekipe Portlanda rezultatom 131:127.
Boban Marjanović je na terenu proveo samo pet minuta i postigao dva poena, oba sa linije za slobodna bacanja. Miloš Teodosić nije ulazio u igru.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lilard sa 39 i Mekkolum sa 27 postignutih poena.
U redovima Klipersa 39 poena postigao je Heris, 24 Aleksander, dok je 22 dodao Galinari.

U ostalim mečevima izdvajaju se partije Džejmsa Hardena koji je ubacio 47 poena u pobedi Hjustona nad Jutom od 102:97, Janis Adetokumbo postigao je 32 poena uz 12 skokova u pobedi Milvokija nad Detroitom 107:104.
Devin Buker postigao je 38 poena u pobedi Finiksa u "Medison Skver Gardenu" 128:110 nad Niksima, za koje je odlično igrao Mudije sa 32 poena.
Stef Kari postigao je 20 poena u pobedi Golden Stejta nad Memfisom od 110:93, čime je prešao brojku od 15 hiljada poena tokom karijere.
Rasel Vestbruk je zabeležio tripl-dabl sa 13 poena, 16 skokova i 11 asistencija u pobedi Tandera nad Bulsima 121:96, a San Antonio Sparsi su sa više nego ubedljivih 123:96 savladali Filadelfiju. Tri igrača Sparsa, Gej, Derozan i Oldridž postigla su po 20 poena. 
 
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIN OBELEŽIO NBA NOĆ IZA NAS: Treća pobeda u nizu Kokoškova, težak poraz umornog Sakramenta! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Dec.2018

Košarkaši Sakramento Kingsa ubedljivo su poraženi od Minesote 132:105 u svom trećem meču u poslednja četiri dana, a drugom u dva dana, pa su dobre partije startne petorke i srpskih košarkaša ovoga puta izostale.

Nastavak na Kurir...

Porazi Sakramenta i Klipersa, Srbi skromni (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu dobili pravu šansu prethodne noći u NBA ligi...Sakramento je ubedljivo poražen u gostima od Minesote 132:105 u meču u kome je Bogdanović dao pet poena za 10 minuta, a Bjelica se za pet nije upisao u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.