Vembanjama o NBA: Spremite se

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 12:15

Vembanjama o NBA: Spremite se

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama oglasio se nakon NBA lutrije.

Lutrija je odlučila da će San Antonio Sparsi birati prvog pika na ovogodišnjem draftu.

A Vambanjama je najiščekivaniji mladi igrač još od Lebrona Džejmsa, pa je jasno da će skoro sigurno on biti prvi izbor tima Grega Popoviča.

"Uradiću sve što je potrebno da dobijem što je više utakmica je moguće. Pokušaću da što pre osvojim prsten, pa budite spremni", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Vembanjama novinaru ESPN-a Brajanu Vindhorstu nakon lutrije.

Sparsi su već dugo na marginama NBA lige, a dolaskom Vembanjame se očekuje njihov novi uspon.

Svojevremeno su vladali ligom, a u tom periodu su u Popovičevom timu važni faktori bili upravo Francuzi – Toni Parker i Boris Dijao.

"Postoji posebna veza između Francuske i Sparsa. Cela zemlja je želela da Sparsi dobiju prvog pika. Gledao sam u sve i svi su bili radosni. Ja takođe", dodao je 19-godišnji košarkaš.

Vembanjama je prvi strelac (21,6 poena po meču) skakač (10,5), bloker (3,1) i najkorisniji igrač francuske lige (26,2 indeks).

On je neposredno pre lutrije predvodio Metropolitan do pobede u gradskom derbiju nad Parizom sa 22 poena.

NBA draft je 22. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.