Vembanjama će biti prvi igrač koji će postići 100+ poena na utakmici

Izvor: B92, 08.Nov.2023, 13:01

"Vembanjama će biti prvi igrač koji će postići 100+ poena na utakmici"

Smelo predviđanje izneo je nekadašnji NBA igrač Ron Artest (Meta Vorld Pis) u vezi sa dometima najveće senzacije lige Viktorom Vembanjamom.

Tvrdi Artest, mladi Francuz će doći do tačke u karijeri kada će uspeti da prebaci 100 poena na meču.

To je u istoriji NBA uspelo samo legendarnom Viltu Čembrlenu davne 1962. godine na meču Filadelfije i Njujorka (169:142).

U novijoj istoriji Kobi Btajant je bio najbliži toj magičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cifri – 2006. godine ubacio je 81 poen Torontu za 41 minut u igri.

Niko posle toga nije bio ni blizu i veliko je pitanje da li će iko ikad ponoviti Brajantovo ostvarenje, da ne pričamo o onom koje je pre više od pola veka zabeležio Vitl Čembrlen sa ravno 100.

Artest, ipak, kaže da bi to mogao da uradi Vembanjama, 18-godišnji, 224 cm visoki košarkaš San Antonija, igrač koji sa rasponom ruku od 244 cm deluje zastrašujuće za svoje protivnike.

Njegovi gabariti, brzina, ali i mekan šut, mnoge navode na pomisao da će Vembanjama u skorijoj budućnosti mogao da postigne neke nezamislive statističke brojke.

"Vem će biti prvi igrač koji će postići 101+ poen na utakmici. On će prestići Vilta", napisao je na Tviteru Artest koji je tokom karijere promenio ime u Meta Vorld Pis.

Biće interesantno pratiti razvoj kariijere francuskog dugajlije koji možda neće ostvariti Artestovu prognoszu ali "preti" da obori mnoge rekorder.

U debitantskoj sezoni već je odigrao meč u kojem je ubacio 38 poena, bio je to duel sa Finiksom,

I na ostalim mečevima delovao je dominantno na obe strane terena doduše nije ga najbolje služio šut pa je imao niži poenterski ućinak nego u meču sa Sansima, ali jedno je sigurno – vreme radi za njega,

Kada ojača, stekne iskustvo, rutinu, krene maksimalno da koristi visinsku nadmoć nad rivalima, pa možda ni Čembrlenov rekrod i nije tako nedodirljiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.