Velika čast za O‘Nila – Orlando po prvi put u istoriji povukao broj VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 09:13

Velika čast za O‘Nila – Orlando po prvi put u istoriji povukao broj VIDEO

Orlando je na svečanoj ceremoniji na meču protiv Oklahome povukao dres sa brojem 32, koji je svojevremeno nosio Šakil O'Nil.

To je prvi put u istoriji te franšize da je povučen iz upotrebe nečiji dres.

O'Nil je došao u NBA ligu kao Orlandov prvi pik na draftu, a bio je i prvi igrač Medžika koji je dospeo na ol-star, prvi najbolji ruki, prvi član najbolje ekipe lige i prva velika zvezda koja je napustila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klub.

"Znate, ima ona stara izreka: 'Nikada ne zaboravite odakle ste došli'. Moja profesionalna karijera je počela ovde. Veći deo života živeo sam ovde. Ljudi su bili gostoljubivi. Nikada nisam mislio da će ovaj dan doći", rekao je O'Nil tokom ceremonije.

On je od sezone 1992/1993 do kraja 1995/1996 odigrao 295 utakmica regularnog dela lige za Orlando i šesti je najbolji strelac kluba i treći najbolji skakač, uprkos malom broju mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.