(VIDEO) Preminuo strelac prvog koša u NBA

Izvor: Press, 31.Jul.2013, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Preminuo strelac prvog koša u NBA

Ozi je igrao u Niksima na poziciji beka, a prve poene ubacio je 1. novembra na utakmici protiv Toronto haskija u BAA ligi, koja je tri godine kasnije, pripajanjem NBL lige prerasla u NBA
Komesar NBA Dejvid Stern rekao je u izjavi povodom smrti Šekmena da je on bio jedan od pionira lige.
- Ozi je postigao prvi koš u ligi što ga zauvek svrstava u anale NBA istorije. U ime cele lige upućujem izraze dubokog saučešće s porodicom - izjavio je Stern.
 

 
Ozi je izvučen iz zaborava januara 1988. kad je Riki Grin iz Jute postigao petmilioniti poen u ligi. On se nije dugo zadržao u košarci pošto je posle prve sezone odlučio da se povuče smatrajući da će bolje prehraniti porodicu kao trgovački putnik.
- Ipak sam ponosan što sam upamćen kao jedan od pionira lige - rekao je nedavno i dodao da žali samo za jednom stvari - što nikad nije naučio krosover dribling.
- To izgleda jako zabavno - rekao je Ozi, koji je rođen u Njujorku, 30. marta 1919. kao jedno od petero dece ruskih Jevreja.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.