VELIKA TUGA: Preminuo učesnik Olimpijskih igara! U NBA je igrao za četiri franšize!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA TUGA: Preminuo učesnik Olimpijskih igara! U NBA je igrao za četiri franšize!

Sportski svet u šoku.

Košarkaški svet je u šoku posle informacije da je iznenada u 39. godini preminuo Robert Arčibald, jedini Škot koji je igrao u NBA ligi.

Bivši igrač Memfisa, Finiksa, Orlanda i Toronta, karijeru je počeo u škotskom Danfermlajnu, ali je zahvaljujući sjajnim partijama na Univezitetu Ilinois stigao do NBA. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Te 2002. godine Memfis Grizli su ga draftovali kao 32. pika.

Robert Archibald, Scotland's first and only basketball star to have played in the NBA in the US, has died aged 39 https://t.co/SL499on2Hq

— Global Analytica (@AnalyticaGlobal) January 25, 2020

Posle jedne sezone i samo 12 upisanih mečeva, Memfis je Arčibalda zajedno sa Brevinom Najtom i Sezarijem Tribanskim trejdovao u Finiks, dok su iz Sansa u suprotni tabor krenuli Bo Autlo i Džejk Cakalidis.

U karijeri je još dva puta trejdovan, najpre je završio u Torontu za koji je odigrao 30 mečeva, a potom odlučio da se vrati u Evropu. Branio je boje španskih klubova Valensije, Huventuda, Unikahe i Saragose, italijanskog Skavolinija i ukrajinskog Azovmaša.

Sa klubom iz Badalone je osvojio Evrokup 2006. godine, dok je tačku na aktivno igranje stavio šest leta kasnije u Saragosi. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2010. godine nastupao je za reprezentaciju Velike Britanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.