Tripl-dabl Jokića, Marej nestvaran – preokret Denvera za 2-0! VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 01:33

Tripl-dabl Jokića, Marej nestvaran – preokret Denvera za 2-0! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse 108:103, u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je sedmi tripl-dabl u ovogodišnjem plej-ofu, ali najveće zasluge za pobedu idu Džamalu Mareju.

Marej je igrao katastrofalno tri četvrtine, međutim, u četvrtoj je zaigrao kao najbolji košarkaš na svetu. Kanađanin je postigao 23 poena u četvrtoj četvrtini od ukupno 37.

Jokić je utakmicu završio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija, a zanimljivo da nije postigao koš u poslednjoj deonici. Srpski košarkaš je vukao tri četvrtine, a zatim je u četvrtoj prepustio lidersku ulogu Mareju.

Džamal je gotovo sve pogodio i Denver je uspeo da slomi otpor Lejkersa, koji su tri četvrtine bili bolja ekipa na terenu.

Kod Lejkersa Rivs i Džejms su postigli 22 poena, Hačimura 21, a Dejvis 18, ali uz očajnih 4-15 iz igre.

Na startu utakmice videli smo u kom smeru će otići utakmica, u smeru koji više odgovora gostima iz Los Anđelesa.

Veliki broj ličnih grešaka, pogotovo igrača Denvera, a potom i pogrešnih odluka arbitara, na obe strane. Ritam nije postojao, mnogo je bilo promašaja i dobili smo potpuno drugačiju utakmicu od prve.

Posle prve četvrtine na semaforu je bio nerešen rezultat, 27:27.

Početak druge deonice bio je jako važan, pošto su to bili minuti bez Jokića na terenu. I Denver je podbacio. Napad je izgledao jako loše, odbrana takođe i Lejkersi su preko Hačimure došli do dvocifrene prednosti, 32:42.

Međutim, potom su i gosti stali. Ekipa Darvina Hema punih pet minuta nije postigla koš iz igre i Nagetsi su uspeli da se vrate, 48:49.Ipak, nisu bili u stanju da preuzmu vođstvo, a ni da poentiraju do kraja poluvremena. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 48:53.

Nikola Jokić je za poluvreme imao 16 poena, osam skokova i pet asistencija.

Treća četvrtina nije dobro počela po domaćina, Lejkersi su spremno dočekali ovaj period i krenuli furiozno.

Veoma brzo stigli su do dvocifrene prednosti (62:72), ali, baš kao i u prvom poluvremenu, u jednom trenutku su stali, što je Denver iskoristio.

Preko Jokića, Portera i Brauna, Nagetsi su uspeli da uhvate priključak i izjednače. Trebalo bi spomenuti i Mareja, u negativnom kontekstu, pošto je igrao jako loše.

I sa takvim Džamalom, Denver je uspeo da ostane u egalu, te se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 76:79 za Lejkerse.

Bili su Lejkersi bolji tokom 36 minuta igre, ali, meč traje 48. Denver je nošen Marejom uspeo da preokrene i od tog trenutka pa nadalje bilo je jasno da će se Lejkersi teško vratiti u utakmicu.

Ipak, uspeli su preko Rivsa, Lebrona i Dejvisa, međutim, baš kao i u prvoj utakmici, loše su odigrali poslednji minut. Denver zasluženo pobeđuje i sada se serija seli u Los Anđeles.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.