Treneri bez poštovanja za Breda Stivensa

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treneri bez poštovanja za Breda Stivensa

Nagradu najboljeg trenera godine NBA osvojio je trener Toronta Dvejn Kejsi, a trener Bostona Bred Stivens nije osvojio nijedan glas od kolega.

Ako vas je impresioniralo Stivensovo vođenje ekipe usled brojnih povreda koje su snašle Boston, njegove kolege sigurno nije.

Trenerska asocijacija NBA objavila je da je trofej trenera godine, za čiju dodelu je glasalo trideset glavnih trenera lige, dobio trener >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Toronta Dvejn Kejsi, a nedugo zatim 'procurela' je informacija da se Kejsiju možda sprema otkaz.

Nagrada trenerske asocijacije je uvedene prošle godine i ne treba je mešati sa "Red Auerbah Trofejom" trenera godine, za koji glasaju mediji.

Javnost je potresla vest da je Kejsi osvojio nagradu, ali ni blizu koliko da Stivens nije osvojio ni jedan jedini glas.

Glasove je osvojilo osam trenera: Bret Braun (76ers), Majk D'Antoni (Rokets), Nejt Mekmilan (Pejsers), Greg Popovič (Spars), Kvin Snajder (Džez), Teri Stots (Trejlblejzers) i Dok Rivers (Klipersi).

Bivši plejmejker Bostona Ajzea Tomas nije mogao tiho da podnese ovu nepravdu i oglasio se preko svog oficijalnog tviter naloga.

"Nema teorije da Bred Stivens nije osvojio nagradu za trenera godine. Ne želim da uvredim ostale trenere, ali on je ubedljivo najbolji trener u ligi", rekao je Tomas.

Uzimajući u obzir uspeh Seltiksa ove sezone, koji su istočnu konferenciju završili na drugom mestu, odmah iza Toronta, uprkos povredama Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda, zvuči čudno da Stivens nije osvojio ovu nagradu, ali naprosto nadrealno da nije osvojio niti jedan glas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stivens: Ako se poredim sa drugim trenerima, nadrljao sam

Izvor: B92, 10.Maj.2018

Trener Bostona Bred Stivens kaže da je neverovatna prilika što je jedan od 30 trenera u NBA ligi, nakon što u izboru za najboljeg nije dobio nijedan glas...Bred Stivens se sa Boston Seltiksima plasirao u finale Istoka NBA lige bez dve glavne zvezde ekipe, za koje je postojao plan da nose tim do velikog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.