Teletović napao Musu, Tuzla izviždala NBA zvezdu

Izvor: B92, 11.Sep.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teletović napao Musu, Tuzla izviždala NBA zvezdu

Košarkaši BiH ostali su na minimalnim šansama za plasman na Evrobasket, ali su one uništene sukobima u ekipi.

Kapiten selekcije Mirza Teletović verbalno je napao mladog Dženana Musu što je izazvalo bes navijača u Tuzlu, u porazu od Rusije.

Teletović je sa 23 poena bio najefikasniji na utakmici na Mejdanu, ali je zaboravio na tim pa je imao čak 21 šut, od čega 16 za tri poena.

U samoj završnici je žestoko psovao Musu, koji je zbog nasrtaja i zaplakao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a veći incident sprečili su Nemanja Gordić i Milan Milošević, dok je publika zvižducima ispratila kapitena sa parketa.

Ceo incident počeo je nakon što je Rus Sergej Karasjov namerno udario Musu, ovaj je burno reagovao na to i pokušao da se obračuna, umešao se Teletović koji je želeo da smiri situaciju ali je još više rasplamsao mladog saigrača, pa je onda i on nasrnuo na njega.

Selektor Damir Mulaomerović je zamerio svojim najboljim igračima, Teletoviću na ponašanju, a Nurkiću na igri, pre svega neodgovornoj u odbrani.

"Frustracija je izašla na videlo. Mislim da kapiten to što je napravio je nedopustivo. Nurkić je pokazao dosta neodgovornosti, posebno u odbrani. Imali smo buran razgovor u svlačionici, jer smo želeli da svi kažemo u lice. Rešilo se sve razgovorom", rekao je Mulaomerović.

Nurkić je zbog igre bio na meti publike pred kojom je jedva čekao da zaigra.

"Problem je u meni i to će se rešiti. Izvinjavam se svima koje sam izneverio, a publici u Mejdanu se zahvaljujem na podršci, oni nas nisu izneverili. Znam da ljudi ovde razumeju košarku i znam da im je sve jasno", oglasio je centar Denver Nagetsa preko Fejsbuka.

BiH u sredu gostuje Švedskoj u poslednjem kolu Grupe C, samo pobeda joj ostavlja nadu za Evrobasket, ali će zavisiti od rezultata drugih selekcija jer se bori za jedno od četiri mesta najboljih drugoplasiranih timova.

Tabela drugoplasiranih:

1. Ukrajina 2 0 1 228:220

2. Island 1 0 2 233:235

3. V. Britanija 1 0 2 253:263

4. Estonija 1 0 2 208:219

5. BiH 1 0 2 195:232

6. Gruzija 1 0 2 168:139

7. Nemačka 1 0 1 132:134
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.