Tavares kreće putem Micića i Vezenkova?

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 23:27

Tavares kreće putem Micića i Vezenkova?

Košarkaš Real Madrida Edi Tavares mogao bi da nastavi karijeru u NBA ligi.

Kako prenosi Basketnews, gorostasni centar je dobio ponudu od Portlanda, ali je jedini problem visoka otkupna klauzula, koja je uključena u petogodišnji ugovor potpisan 2019. godine.

Prema izvorima litvanvskog portala, otkup za Tavaresa je čak veći od šest miliona evra koje je Fakundo Kampaco morao da plati 2020. godine da bi obezbedio prelazak u Denver Nagetse.

Tavaresov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovor sa Real Madridom ističe za godinu dana, pa će košarkaš sa Zelenortskih ostrva možda moći besplatno da ode na leto 2024. godine.

Centar aktuelnog šampiona Evrope mogao bi tako da pođe putem Saše Vezenkova i Vasilija Micića, koji su posle uspešnih sezona u Evroligi ove subote dogovorili saradnju sa Sakramentom, odnosno Oklahomom.

Mediji su spekulisali da je Tavares sve bliži dogovoru o produženju ugovora sa "kraljevskim klubom" a, obe strane su još uvek daleko od postizanja dogovora, kažu izvori Basketnews-a.

U sezoni 2022/23, Tavares je u Evroligi prosečno postizao 9,3 poena, 6,9 skokova, 1,5 asistencija uz 2,2 blokade.

Tavares ima iskustvo igranja u NBA ligi, a tokom karijere odigrao 13 utakmica za Atlantu i Klivlend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.