TAJSON ČENDLER: TITULA ZA KIDA, DIRKA I PEĐU!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJSON ČENDLER: TITULA ZA KIDA, DIRKA I PEĐU!

DALAS – Dalas Maveriksi su u velikom stilu pokazali da je za NBA titulu potrebno malo više od nagomilanih superstarova za jedan prelazni rok, a centar Tajson Čendler je u intervjuu sa lokalnim medijima trofej posvetio najsiksunijim članovima ekipe – Džejsonu Kidu, Dirku Novickom i Peđi Stojakoviću.

U borbi za šampionsku titulu u NBA se ove godine našla stara garda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nasuprot zahuktalom Lebronu Džejmsu koji je uz pomoć Krisa Boša i Dvejna Vejda trebalo da potvrdi zašto su mnogi još pre početka sezone videli kako Majami podiže famozni trofej Leri O’Brajan.

Vejd nije bio dovoljno oštar, a bio je i dosta povređen, Boš je skrajnut odličnom odbranom Dalasa, dok je Lebron pokazao da će morati da sakupi još iskustva jer su njegove partije bile jako dobre, ali daleko od partija koje pruža neko ko je superstar njegovog kalibra.

Možda će minulo finale doći kao dobra škola Lebronu jer su neke kolege iz protvničkog tima praktično na samom zalasku karijere stigle do krune igranja košarke u NBA ligi.

“Ovo je neverovatno, apsolutno neverovatno! Uradili smo to za Dalas! Bilo je jako teško, ali smo zbog vas svi disali kao jedan od početka sezone pa sve do šeste utakmcie finala. Sve to samo za vas, sa svim propratnim usponima, padovima, povredama…Što se nas tiče u ekipi…Dirk Novicki, Peđa Stojaković, Džejson Kid…uradili smo to za vas! Nadam se da će Džejson Teri neće ljutiti, ali ovi momci su i pre bili u finalu konferencija i jako blizu prstena. Sada će imati o čemu da pričaju svojim unucima jer su zasluženo ušli u istoriju”, rekao je Čendler.

Legendarni plejmerker Džejson Kid je posle dva poraza u velikom finalu u dresu Nju Džersija 2002. i 2003. godine posle 17 godina podigao trofej.

“Ovo je ostvarenje sna! Bio je ovo dugačak put, pritom ne mislim samo na ovu sezonu i finalnu seriju, već na put dug 17 godina. Hvala svim saigračima, njihov kvalitet i karakter su nas doveli do trofeja”, rekao je nenadmašni plej koji je blistavu karijeru započeo baš u Dalasu.

Kruna karijere

Osim Peđe (13), Dirka (13) i Kida (17) koji zajedno imaju 43 sezone u NBA ligi, do titule su posle dugo vremena u igri stigli Šon Merion i Džejson Teri koji su igrali 12. sezonu, Brajan Kardinal igrao je 11, dok se Tajson Čendler titule dokopao posle ravno deset sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Osim košarkaša, važno mesto u analima lige zauzeće i Rik Karlajl koji je postao tek 12. čovek koji je osvojio prsten i kao igrač i kao trener.

Internacionalna stvar

Teško je setiti se kada je u redovima nekog NBA prvaka bilo više internacionalca. Dalasov pohod na tiutlu pažljivo se pratio u Nemačkoj (Dirk Novicki), Srbiji (Peđa Stojaković), Francuskoj (Ian Mahinmi, Rodrig Beabua) i Porto Riku (Džej Džej Barea).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.