Stršljen Vasa oduševio na debiju – najbolja Micićeva partija u NBA karijeri!

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 08:57

"Stršljen" Vasa oduševio na debiju – najbolja Micićeva partija u NBA karijeri!

Srpski košarkaš Vasilije Micić debitovao je za ekipu Šarlota u NBA ligi.

Doskorašnji plejmejker Oklahome je Tandere zamenio Hornetsima, koje je pogurao do pobede nad Memfisom rezultatom 115:106.

Tako je tim Stiva Kliforda prekinuo niz od 10 uzastopnih poraza.

Bilo je jasno da će Micić imati veću ulogu u novom timu kada je tim, po njegovom dolasku, raskrstio sa nekoliko igrača sa bekovskih pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poput Kajla Laurija, Iša Smita i Džejsma Buknajta, ali je mesto u startnoj postavi pripalo Treu Manu koji je zajedno sa Vasom stigao iz Oklahome.

Micić je priliku dobio sa klupe i za nešto više od 26 minuta u igri zabeležio svoju najbolju partiju u najjačoj ligi sveta. Imao je 18 poena (8 od 12 iz igre, 2/3 za tri), devet asistencija, jedan skok, ali i tri izgubljene lopte.

Dvostrukom šampionu Evrolige su to kako poenterski, tako i rekord po broju uspešnih dodavanja za koš u NBA. Ujedno i najveća minutaža koju je do sada imao, blago popravivši prethodni učinak.

Jedini efikasniji kod njega u pobedničkom timu je bio Majls Bridžes sa 25 poena, šest skokova i pet asistencija. Brendon Miler je dodao 18 poena i šest skokova, Grent Vilijams 15 poena i osam skokova, a dvocifren je bio još Nik Ričards sa 13 poena i sedam skokova.

Kod Memfisa Džeren Džekson je imao 29 poena, Gregori Džekson 16, a Vins Vilijams 14 poena i osam asistencija.

Šarlot je vodio gotovo čitav meč, nakon što su drugu deonicu dobili sa 11 razlike, ali sve do pred sam kraj nisu uspeli da slome otpor protivnika koji je u nekoliko navrata stigao na posed-dva zaostatka, ali ne i preokreta.

Za Hornetse je najbitnije da su odoleli i prekinuli negativan niz, a prilika da vidimo još jednu sjajnu Micićevu partiju imaćemo protiv Indijane. Trenutno su na 11 pobeda i 41 porazu, te ne postoji imperativ rezultata.

NBA, rezultati

Bruklin – San Antonio 123:103

Šarlot – Memfis 115:106

Orlando – Čikago 114:108

Vašington – Filadelfija 113:119

Atlanta – Hjuston 122:113

Njujork – Indijana 111:125

Toronto – Klivlend 95:119

Golden Stejt – Finiks 113:112

Portland – Nju Orleans 84:93

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.