Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 23:36

“Stakleno“ NBA pojačanje stiže u Barselonu: Potpis samo ako prođe lekarske preglede

Bronzani reprezentativac Australije sa Olimpijskih igara u Tokiju traži novi angažman

Teška povreda Nika Kalatesa (prelom potkolenične kosti) zbog koje će pauzirati bar mesec i po dana naterala je čelnike Barselone da izađu na tržište i potraže novog organizatora igre. Ne samo za vreme dok se grčki plejmejker ne oporavi, već i da u ovoj sezoni pojača konkurenciji na "jedinici". A sve je izvesnije da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će to biti - Dante Egzum.

Katalonski mediji javljaju da bi bronzani reprezentativac Australije sa Olimpijskih igara u Tokiju trebalo da sleti u Barselonu tokom utorka, posle čega ga očekuju obavezni lekarski pregledi, posle čega će se pristupiti završavanju papirologije. Načelni dogovor je postignut, a Barselona je pred Egzuma postavila jedan uslov kako bi se saradnja ozvaničila - mora da prođe ne samo potrebne lekarske kontrole, već i specijalističke preglede kako bi se utvrdilo da je njegovo telo spremno za rad u jednoj od najvećih organizacija na ovoj strani Atlantika.

Petak, 21.00: (1,80) Barselona (14,5) Real Madrid (2,15)

Naime, Egzumova sedmogodišnja NBA karijera u kojoj je odigrao preko 250 utakmica bila je isprepletana raznim povredama. Pogotovo su mu bila izložena kolena. Pre više od šest godina pokidao je prednji ukršteni ligament levog kolena, zbog čega je propustio kompletnu sezonu 2015/16. Četiri godine kasnije delimično je pokidao tetivu patele desnog kolena. Zbog operacije desnog ramena u takmičarskoj 2017/18 odigrao je samo 14 utakmica, dok je u sezoni 2019/20 imao dosta muka sa skočnim zglobom. Upravo zato Barselona je Egzumu postavila uslov pre nego što ugovor bude potpisan.

Plejmejker iz Australije je u NBA ligi proveo sedam godina - pet i po godina u Juti i godinu i po dana u Klivlendu. Januara ove godine bio je deo megatrejda četiri tima u kojem je Džejms Harden završio u Bruklin Netsima. Nije odigrao nijednu utakmicu za Hjuston Roketse zbog povrede butnog mišića desne noge, ali je letos potpisao trogodišnji ugovor vredan 8.000.000 dolara. Kako isti nije bio garantovan, Hjuston ga je sredinom oktobra otpustio i od tada nema klub. Poslednji takmičarski meč odigrao je za Klivlend pre skoro godinu dana. Tačnije 4. januara u ubedljivom porazu od Orlanda.

Podsetimo, ni trenutno stanje u Barseloni nije najbolje. Osim Nika Kalatesa povređeni su još Aleks Abrines i Kori Higins zbog čega su od spoljnih igrača ostali Rokas Jokubaitis, Niko Laprovitola i Kajl Kurič. Abrines i Kalates će se možda vratiti krajem januara, dok i dalje ne postoji odrednica kada će Higins da zaigra opet zbog povrede leđa.

Šarunasu Jasikevičijusu je pod hitno potrebno pojačanje. Posle nedavnog poraza od Baskonije u prvenstvu Šaras je istakao da je umor slomio ekipu zbog nakupljenih dodatnih napora pojedinaca.

Mediji iz Katalonije najavljuju da bi Egzum u slučaju potpisa mogao da debituje već u evroligaškom Klasiku sa madridskim Realom u petak.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.