Šta je bolje za Denver i Jokića

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Maj.2023, 06:31

Šta je bolje za Denver i Jokića

Nikola Jokić ovog proleća piše istoriju sa Denver Nagetsima koji su preko Lejkersa noćas stigli do svog prvog finala NBA lige.
Denver je bio nemilosrdan protiv “jezerdžija“ kojima ni Lebron Džejms, ni Entoni Dejvis nisu pomogli da izbegnu “metlu“.
Sada Jokić i njegova ekipa čekaju rasplet finala Istočne konferencije, gde Majami vodi protiv Bostin Seltiksa sa 3:0 u pobedama i u noći između utorka i srede >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << će imati priliku da završi ovu seriju.
Imajući u vidu plasman Majamija i Bostona uoči plej-ofa, ovakav razvoj događaja je neočekivan. Boston je bio drugoplasiran u Istočnoj konferenciji sa 57 pobeda (četiri više od Denvera, prvoplasiranog na Zapadu), dok je Majami bio tek sedmi na Istoku sa skorom 44-38.
Kakve rezultate Denver ima protiv njih od početka sezone?
Protiv Majamija, Jokićevi Nagetsi su ostvarili dve pobede u isto toliko mečeva ove sezone. Na svom terenu, Denver je poslednjeg dana 2022. godine savladao Majami sa 124:119 (Jokić 19 poena, po 12 skokova i asistencija, a u Majamiju Hirou 26 poena, 10 skokova i 5 asistencija), a sredinom februara Jokić i drugovi su slavili i u Majamiju sa 112:108 (Jokić 27 poena, 12 skokova, 8 asistencija, a Batler na drugoj strani 24 poena, 10 skokova i 9 asistencija).
Protiv Bostona je već bilo teže.
Seltiksi su u novembru na svom terenu savladali Denver sa 131:112, uz 34 poena i osam skokova Tejtuma, kao i 25 poena i osam skokova Brauna, a Jokić se tada zaustavio na 29 poena, 8 skokova i 3 asistencije.
Revanš je usledio 2. januara u Denveru, gde su Nagetsi savladali Boston sa 123:111. Jokić je tada upisao 30 poena, po 12 skokova i asistencija, a kod Seltiksa su najbolji bili Braun sa 30 i Tejtum sa 25 poena.
Dakle, možemo da zaključimo da u Denveru ne bi imali ništa protiv da Majami prođe u finale, ali ni u slučaju preokreta nemaju razloga da se plaše Seltiksa.
Kako god okrenete, Jokić se pita!



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boston pobedio Majami i produžio finalnu seriju Istočne konferencije

Izvor: Danas, 24.Maj.2023

Košarkaši Bostona smanjili su na 3:1 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas na gostovanju pobedili Majami sa 116:99.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.