Šta čeka Jokića: NBA je imala sličan slučaj pre 4 godine

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 11:57

Šta čeka Jokića: NBA je imala sličan slučaj pre 4 godine

Sličan slučaj kao ovaj u Arizoni sa Jokićem desio se na meču finala između Golden Stejta i Toronta i tada je NBA drakonski kaznila suvlasnika Voriorsa

Pitanje svih pitanja za navijače Denvera i za ljubitelje košarke u Srbiji glasi - da li će Nikola Jokić biti suspendovan za peti meč serije polufinala zapadne konferencije sa Finiksom?

Srpski centar zaradio je u četvrtom meču tehničku grešku zbog guranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarca iz prvog reda tribina, ispostavilo se da je u pitanju vlasnik Sansa Met Išbija, međutim ta činjenica nije toliko bitna koliko priroda samog incidenta.

Išbija je zgrabio loptu, Nikola je pokušao da mu je otme i tu je došlo do konflikta. Gazda Finiksa je pokušao da spreči Nikolu da dođe u posed lopte, a Jokićeva reakcija je ono u čemu možda ima elemenata da bude sankcionisan.

Srbin je upotrebio lakat da odgurne Išbiju, ovaj je završio na zemlji iako je jasno da je bilo poprilične teatralnosti kod njega.

Sukob gazde tima i NBA igrača mnoge je podsetio na gotovo identičan slučaj od pre četiri godine kada su finale igrali Golden Stejt i Toronto.

Na jednom od mečeva u kojem su Voriorsi bili domaćini, plej gostiju Kajl Lauri je u trku za loptom završio u prvim redovima publike, pao je odmah pored starijeg čoveka koji ga je odgurnuo.

Ispostavilo se da je gospodin iz prvog reda jedan od investitora Voriorsa Mark Stivens.

NBA nije imala milosti prema Stivensu, sve je bilo jasno, utvrđena je njegova krivica i zaradio je drakonsku kaznu - 500.000 dolara i godinu dana zabrane ulaska u sve hale pod kapom NBA.

Sličnosti tog incidenta sa koškanjem Jokića i gazde Sansa nesumnjivo postoje.

I ovde je prvi počeo gledalac, ušao je u fizički kontakt sa igračem koji je, kao i svaki košarkaš pod kapom NBA kategorija od najveće važnosti u ligi i kao takav zaštićen u svakom smislu.

NBA je pre četiri godine to i pokazala na primeru suvlasnika Voriorsa koji je "debelo" platio samo zbog činjenice da je digao ruku na Laurija.

Razlika tog slučaja i ovog u Arizoni je ta što Lauri, za razliku od Jokića, nije odgovorio, samo je ukazao sudijama na ponašanje čoveka koji ga je fizički napao.

Iz svega proizilazi da bi NBA, ako se uopšte bavila incidentom i izricala kazne, mogla da kazni samo prvog čoveka Sansa, a ne Jokića, iako postoji pravilnik koji nalaže kaznu i za igrača koji uđe na tribine, među navijače. Razna mogu biti tumačenja u čitavoj priči.

Naredni meč serije je za dva dana - nadamo se sa Jokićem na terenu kao udarnom pesnicom Nagetsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.