Srbija posle 15 godina ima Ol star igrača!

Izvor: Mondo, 01.Feb.2019, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija posle 15 godina ima Ol star igrača!

Nikola Jokić imenovan je među sedam rezervi iz timova Zapadne konferencije za meč "svih zvezda" u Šarlotu 17. februara.

Vlade Divac bio je akter Ol star meča 2001. godine, Predrag Stojaković 2002, 2003. i 2004, a posle jedne i po decenije opet je kucnuo čas da jedan srpski košarkaš nastupi u najprestižnijoj utakmici NBA lige.

Glasovima trenera, as Denver Nagetsa Nikola Jokić izabran je kao jedan od sedmorice "rezervista" iz timova Zapadne konferencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Time je "čarobni" Somborac sa najvišeg mesta dobio priznanje za fenomenalne partije (ne samo) ove sezone, u kojoj beležeći 20,1 poena (uz šut iz igre 50 odsto), 10,4 skokova, 7,7 asistencija, 1,4 ukradenih lopti i 0,7 blokada po utakmici, "drži" Nagetse u samom vrhu tabele.

Pored Jokića, sa Zapada su kao rezerve imenovani Rasel Vestbruk (Oklahoma), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demijen Lilard (Portland), Klej Tompson (Golden Stejt), Lamarkus Oldridž (San Antonio) i Karl Entoni Tauns (Minesota).

Making his FIRST #NBAAllStar appearance... Nikola Jokic of the @nuggets!#MileHighBasketball#NikolaJokicpic.twitter.com/a34tx7yK01

— 2019 NBA All-Star (@NBAAllStar) February 1, 2019

Iz timova Istoka, sedmorica odabranih su Viktor Oladipo (Indijana, u međuvremenu teško povređen, pa će mu biti određena zamena), Kajl Lauri (Toronto), Blejk Grifin (Detroit), Kris Midlton (Milvoki), Ben Simons (Filadelfija), Bredli Bil (Vašington) i Crnogorac Nikola Vučević (Orlando), koji će kao i Jokić, debitovati na Ol star utakmici.

"Starteri" su određeni ranije, glasovima navijača, predstavnika medija i samih igrača.

To su Kemba Voker (Šarlot), Kajri Irving (Boston), Kavai Lenard (Toronto), Janis Adetokunbo (Milvoki) i Džoel Embid (Filadelfija) sa Istoka, odnosno Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kevin Durent (Golden Stejt), Pol Džordž (Indijana) i Lebron Džejms (LA Lejkers) sa druge strane.

Od prošle godine, na snazi je sistem po kome više nema tradicionalne utakmice Istoka i Zapada, već se samo bira po 12 igrača iz obe konferencije, a onda kapiteni - dvojica sa najvećim brojem glasova - draftuju jednog po jednog igrača u svoje timove.

Ove godine kapiteni su Lebron Džejms i Janis Adetokunbo.

"Tim Lebron" imaće prvi pik u neparnim, a "Tim Janis" u parnim rundama drafta, zakazanog za 7. februar.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić i Vučević na Ol-staru, Dončić nije!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2019

Nije izglasan od strane publike u prvu petorku za Ol-star meč, ali je Nikola Jokić izabran od strane onih koji donose konačnu odluku za meč svih zvezda NBA lige. I igraće na Ol-staru zajedno sa najvećim košarkaškim zvezdama! Jokić je glasovima trenera izabran da prvi put u karijeru učestvuje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zašto je Jokićev izbor na Ol-star velika stvar?

Izvor: B92, 01.Feb.2019

Iako je reč o egzibicionom meču, mesto u timu na Ol-staru za koji je izabran Nikola Jokić predstavlja ogromno priznanje u svetu košarke, posebno u NBA ligi...Mnogi će reći da je Ol-star "cirkus" ili nešto slično, često to nije daleko od istine, ali učešće na toj utakmici je uvek bilo, jeste...

Nastavak na B92...

Gober bez Ol-stara i miliona: Cenimo odbranu, a nagrađujemo samo napad

Izvor: B92, 01.Feb.2019

Jedan od igrača za koga mnogi smatraju da je oštećen što se nije našao među rezervama na Ol-staru je Rudi Gober...Centar Jute Džez prosečno beleži 15 poena uz 13 skokova po meču i jedan je od najboljih defanzivaca NBA lige...Međutim, to nije bilo dovoljno da ga treneri NBA timova izaberu za...

Nastavak na B92...

Rasel zamenio Oladipa na Ol-staru

Izvor: B92, 01.Feb.2019

Košarkaš Indijana Pejsersa Viktor Oladipo zbog povrede neće učestvovati na NBA Ol-star utakmici, a zameniće ga Dianđelo Rasel...Oladipo je svoju sezonu završio teškom povredom, a umesto njega na Ol-star meč "upala" je mlada zvezda Bruklin Netsa Rasel, preneo je američki novinar Šems Čaranija...Raselu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.