Sportisti sada od koronavirusa ”beže” u Kinu

Izvor: RTS, 22.Mar.2020, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportisti sada od koronavirusa ”beže” u Kinu

Dok se veći deo planete bori sa pandemijom koronavirusa, sportski život u Kini se polako vraća u normalu, a sportisti se vraćaju u svoje klubove.
Poslednji u nizu koji je to učinio jeste Džeremi Lin, nekadašnji NBA košarkaš koji sada nastupa za Peking Dakse.

Američki plejmejker tajvanskog porekla je prošlog leta odlučio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NBA ligu, u kojoj se proslavio pre svega sjajnim igrama u dresu Njujork Niksa, zameni rastućom i sve boljom kineskom CBA ligom.
Potpisao je ugovor sa ”patkama” iz Pekinga vredan tri miliona dolara po sezoni.
Međutim, kada je epidemija Kovid-19 počela da se iz Vuhana širi ostatkom Kine, Lin je kao i ogromna većina stranih sportista napustio njenu teritoriju i vratio se u Sjedinjne Države.
Ali svega dva meseca kasnije došlo je vreme za novu selidbu, odnosno povratak u Kinu, čije će se košarkaško prvenstvo nastaviti koliko već 15. aprila.
"Bezbedno smo sleteo u Kinu kako bih završio sezonu u CBA. Uzbuđen sam što ću ponovo igrati košarku, ali ostajem zabrinut za sve ljude koji su se zarazili, sve one koji mogu da ostanu bez posla, ali i one koji se trenutno plaše. Svaka čast medicinskim radnicima u više od 50 zemalja koji je trude da uspore ovaj virus. Proveo sam prethodna dva meseca trenirajući i košarka mi nikada nije više značila. Sada je svetu košarka potrebnija nego bilo kada ranije", napisao je između ostalog Lin na svom Instagram profilu.
Prethodno će Lin, kao i ostali sportisti koji se budu vraćali u Kinu, morati da prođe kroz dvonedeljni karantin.
Istina, nekoliko američkih košarkaša poručilo je da nema nameru da se vraća u Kinu, bez obzira na moguće na sankcije od klubova i Fiba.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.