Slobodni agenti u NBA i ponude, OVO znamo za sada!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slobodni agenti" u NBA i ponude, OVO znamo za sada!

Vreme je za priču o novcu i promeni boje dresa...

"Pijaca" u NBA ligi samo što nije otvorena!

Slobodni agenti u najjačoj košarkaškoj ligi, a ima ih mnogo, od danas mogu da pregovaraju o ugovorima s novim klubovima, dok će potpisi saradnje uslediti tek 6. jula, kako bi igrači u međuvremenu mogli dobro da razmisle gde žele da nastave karijeru u Americi...

Ima i drugačijih primera, Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mirotić je na korak od povratka u Evropu gde će ga Barselona za to "debelo" častiti, dok je naravno najveća pažnja na superstarovima.

Kavaj LenardKevin Durent, kao možda i najbolji igrači u čitavoj ligi, odbili su ugovore sa Torontom i Golden Stejtom u iščekivanju novih višegodišnjih, videćemo da li baš u ovim klubovima ili u jednom od dva tima u Los Anđelesu.

Za to vreme postalo je izvesno da će Klej Tompson produžiti saradnju "maksimalom" sa Voriorsima, ogroman novac sledi i Nikoli Vučeviću u Orlandu...

/LEBRON "SKINUO" 23 SA DRESA, LEJKERSI "KUVAJU" NEŠTO VELIKO/

Foto: Guliver/Getty images/Jason Miller

Veoma je realno da Harison Barns ostane u Sakramentu za četvorogodišnji ugovor od 88 miliona dolara, Kristapsa Porzingisa čeka petogodišnji ugovor sa Dalasom od 158 miliona dolara, dok ima i onih koji će promeniti sredinu.

Uprkos prošlosezonskim najavama da će Kajri Irving ostati u Bostonu, već sada je jasno da ta saradnja nije uspela, tako da je njegova sledeća destinacija - Bruklin.

Američki mediji prenose da su mu Netsi spremili ugovor na četiri godine vredan 141 milion dolara, koji bi mogao da znači odlazak Dianđela Rasela koga, pomalo neočekivano, Lejkersi žele da "vrate" ovog leta i imaju prostora u "seleri kepu" za njega.

Očekivalo se da će možda "pojuriti" zvučnijeg igrača na mestu pleja/beka, poput Kembe Vokera, ali njegova naredna uniforma najverovatnije će biti zelene boje.

/IMA I OVAKVIH PRIMERA - OSTAVIO KOŠARKU ZBOG JEHOVINIH SVEDOKA/

Foto: Guliver/Getty Images/Patrick Smith

Seltiksi su ga zamislili kao zamenu za Irvinga i nude mu ugovor na četiri sezone, takođe 141 milion evra, dok ostaje i da se vidi šta će "Kelti" uraditi sa Alom Horfordom koji je "izašao" iz ugovora, najverovatnije kako bi pristao na manje uslove sa istim timom.

Sve više se priča i o potencijalnoj saradnji Hjustona i Džimija Batlera, Njujork je zvao Demarkusa Kazinsa, dok je Bojan Bogdanović interesantan Juti.

Vredi dodati da Niksi u "seleri kepu" imaju slobodno čak 59,2 miliona evra, oko slične cifre se vrte i Sakramento, Filadelfija i Klipersi, dok najviše prostora ima Bruklin (67), dok su i Lejkersi sa 32 miliona dolara napravili mesto za još jednog superstara.

Osim pomenutih igrača na tržištu su i Kris Midlton, Malkom Brogdon, Tobajas Heris, Džej Džej Redik, Džulijus Rendl, Diandre Džordan, Bruk Lopez...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.