Slavlje Filadelfije nad Milvokijem, Embid u glavi Janisa

Izvor: RTS, 25.Dec.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje Filadelfije nad Milvokijem, Embid u glavi Janisa

U drugom NBA božićnom meču košarkaši Filadelfije su na svom parketu relativno lako savladali Milvoki sa 121:109. Meč je obeležio duel Embida i Adetokumba, koji je pripao Kameruncu iz redova domaće ekipe.
Fantastičan meč odigrali su Filadelfija i Milvoki u "Vels Fargo Centru", a pobedu je odnela domaća ekipa.

Igralo se u neverovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brzom ritmu, gledale su se dobre odbrane, dosta šuteva za tri poena (21 trojka Filadelfije), plejof intenzitet i borba za svaku loptu na obe strane, što je samo dodalo ulje na vatru u borbi dve možda i najbolje ekipe na Istočnoj konferenciji.
Utisak večeri svakako je borba Džoela Embida iz File i Janisa Adetokumba iz Baksa, a bolji u toj borbi bio je kamerunski centar. 
Embid je fizički, taktički i psihički nadmudrio prošlogodišnjeg najkorisnijeg igrača lige, a posebno zanimljive bile su situacije u kojima je provodirao šut Grka. Adetokumbo je na poluvreme otišao sa 14 poena i šutom iz igre 6/22, a meč završio sa 18 poena i 8-27.

Domaća ekipa dvocifrenu prednost stekla je u drugoj četvrtini u kojoj su postigli 31, a protivniku dozvolili samo 18 poena. 
Prednost Filadelfije je sa deset, rasla i na 30 poena, ali se zakuvalo u poslednjoj četvrini, kada je Milvoki smanjio na devet poena. Trojkom Herisa, njihovi naleti su ipak uspešno odbijeni i Filadelfija je upisala pobedu.
Najefikasniji kod Seventisiksersa bili su Embid sa 31 poenom i 11 skokova, Ričardson sa 18, Korkmaz sa 16 poena i Simons sa 15 poena i 14 asistencija.
Kod gostiju istakli su se Midlton sa 31 poenom i Adetokumbo sa 18 poena i 14 skokova.
Filadelfija je upisala 23. pobedu u 33 utakmice i nakon ovog meča zauzima treću poziciju na Istoku.
Milvoki uprkos porazu ostaje prvi, sa učinkom od 27 pobeda i pet poraza. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DEMONSTRACIJA SILE SIKSERSA: Filadelfija UNIŠTILA Milvoki na svom terenu!

Izvor: Kurir, 26.Dec.2019, 00:26

Košarkaši Filadelfije pobedili su večeras Milvoki sa 121:109 u NBA ligi.Najefikasniji u ekipi Filadelfije bio je Džoel Embid, koji je postigao 31 poen, a isto toliko upisao je Kris Midlton iz Milvokija

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.