Skot Polard kao nov – 13 dana nakon transplatacije srca odjavio se iz bolnice

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 00:57

Skot Polard kao nov – 13 dana nakon transplatacije srca odjavio se iz bolnice

Bivši NBA košarkaš Skot Polard (49) napustio je danas bolnicu u kojoj mu je pre samo 13 dana izvršena transplantacija srca.

Njemu je presađeno novo srce, jer drugačije ne bi preživeo s obzirom na to da je imao urođenu anomaliju, a i dodatno mu je bilo oslabljeno zbog virusa.

Usledila je trka sa vremenom, bilo je potrebno pronaći donora sa dovoljno velikim srčanim mišićem koje bi moglo da održava organizam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekadašnjeg igrača Sakramenta.

Danas, prelepa slika stiže nam iz SAD, iz bolnice u kojoj mu je spasen život - Polard se pojavio u sportskoj majici, raspoložen, između špalira medicinskih radnika i lekara koji su mu aplaudirali, i odjavio se simbolično, zvonom.

Po izlasku delovao je kao čovek kome je izvršena rutinska intervencija, na primer vađenje umnjaka, a ne transplantaciaj srca.

On je od oca "nasledio" srčanu anomaliju.

Njegov otac, nažalost, nije imao sreću da preživi, umro je u životnom dobu u kojem je sada njeov nalsednik Skot.

Polard je odirgao 11 sezona u NBA ligi, a najveći uspeh je imao 2008. godine kada je osvojio prsten sa ekipom Boston Seltiksa.

Nosio je još dres Detroita, Indijane i Klivlenda.

Ljubitelji košarke u Srbiji najviše ga pamte po roli rezervnog centra u Sakramentu, gde je bio saigrač našim košarkašima Divcu i Stojakoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.