Sjajni Kris Pol odveo Hjuston u finale Zapada

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2018, 04:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Kris Pol odveo Hjuston u finale Zapada

Hjuston je u polufinalu plej ofa NBA lige. Za Jutu je sezona završena porazom od 4:1 u seriji.

Moving on! #RunAsOnepic.twitter.com/bHm32Iarjn

Peti meč između Hjustona i Jute doneo nam je nova uzbuđenja, ali i četvrtu pobedu Rokitsa u seriji do koje su došli rezultatom 112:102 najviše zahvaljujući upornom i razigranom Krisu Polu. Za Pola je ovo prvo finale konferencije.

Hjuston je većim delom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << meča, ako izuzmemo Krisa Pola i Pidžeja Takera izgledao mlako i nezainteresovano, ali na kraju je presudio napadački kvalitet raketa.

Hjuston je vodio tokom prvog poluvremena i imali su osam poena prednosti na poluvremenu. Juta je zaigrala značajno bolje u trećoj deonici u kojoj ih je predvodio Donovan Mičel i u poslednjih 12 minuta ušla sa +3. Na kraju se ispostavilo nedovoljno jer je Pol odlučio da je ovo sezona u kojoj će igrati finale konferencije pa je praktično sam Hjustonu doneo pobedu.

6 straight 3's for @CP3! pic.twitter.com/vLL5xW9u7e

Poslednja četvrtina donela je veliku borbu. Loša serija Hjustona iz treće četvrtine je završena, a Kris Pol je držao svoj tim u igri neverovatnim poenima.

Sredinu završne četvrtine obeležila je i povreda Donovana Mičela koji je pokrenuo Jutu sjajnom igrom u trećoj četvrtini. Sudar koleno o koleno nije izgledao tako teško, ali Mičel je uz pomoć saigrača napustio teren i za njega je meč bio završen. Ipak, ostao je na klupi do kraja meča.

Sudijske odluke bile su prilično neobjašnjive na obe strane parketa, kako one dosuđene, tako i one koje nisu svirane. Ipak, ne može se reći da su one uticale na rezultat.

Pol je postigao 41 poen uz 10 asistencija za dabl - dabl, a dodao je i sedam skokova i jednu blokadu. Taker ga je pratio sa 19 poena, šest skokova i dve asistencije, a jedini dvocifren u pobedi Hjustona bio je još Džejms Harden koji je meč završio sa 18 poena, po četiri skoka i asistencije i dve ukradene lopte.

Donovan Mičel je u prvom poluvremenu postigao dva poena, uz šut iz igre 1 od pet. U trećoj četvrtini je eksplodirao i postigao 22 poena uz šut iz igre osam od 11. On je sa ukupno 24 poena, četiri skoka i devet asistencija bio najefikasniji u Juti. Sa dva poena manje ga je pratio Alek Burks, a 17 je dodao Rojs O'Nil.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.