Sjajan start NBA sezone, povede Toronta i Klipersa

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan start NBA sezone, povede Toronta i Klipersa

Nova NBA sezona je otvorena sa dve sjajne utakmice u kojima su Toronto Reptorsi posle produžetka nadigrali Nju Orleans Pelikanse sa 130:122, a LA Klipersi u gradskom derbiju bili bolji od LA Lejkersa sa 112:102. Tim šampiona predvodili su Fred VanVlit i Paskal Sijakam, a u Los Anđelesu najatraktivniji igrač je bio Kavaj Lenard.
Već prva utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezone nagoveštava da će dalja borba biti žestoka jer je šampion do pobede došao tek posle dramatičnog produžetka.

Iako su se u dinamičnoj utakmici timovi smenjivali u vođstvu gostujući Pelikansi su u finišu poveli i zapretili da odnesu pobedu, ali su domaćini predvođeni za igru raspoloženim Sijakamom izjednačili i meč uveli u produžetak.
U nastavku je u pobedničkom timu inicijativu preuzeo Fred VanVlit i obezbedio pobedu aktuelnim šampionima.
Fred VanVlit i Paskal Sijakam su predvodili tim pobednika sa čak po 34 postignuta poena. VanVlit je imao 5 skokova i 7 asistencija, a Sijakam 18 skokova i 5 asistencija. Odlično su ih pratili Kajl Lauri sa 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija i Serž Ibaka sa 13 poena.
U poraženom timu najefikasniji je bio Brendon Ingram sa 22 poena i po 5 skokova i asistencija. Pratili su ga Džru Holidej sa 13 poena, 4 skoka i 6 asistencija i Džej-Džej Redik sa 17 poena.
Po dinamičnosti i atraktivnosti slična atmosfera je bila i u drugom meču, gradskom derbiju Klipersa i Lejkersa.

I u Stejpls centru su se u većini utakmice ekipe smenjivale u vođstu, a predvodili su ih Kavai Lenard i Lebron Džejms u tradicionalnom rivalstvu.
Klipersi su ipak u finišu utakmice uspeli da dođu do dvocifrenog vođatva kojim su izbegli dramatičnu završnicu i obezbedili pobedu u prvom duelu nove sezone.
Pobednički tim predvodio je Kavaj Lenard sa 30 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Lu Vilijams imao je 21 poen, 5 skokova i 7 asistencija, a sjajan je bio Montrez Herel sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije.
Lejkerse je predvodio Deni Grin sa 28 poena, Lebron Džejms je imao 18 poena, 9 skokova i 8 asistencija, uz 5 izgubljenih lopti, a Dejvis 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reptorsi pobjerdom otvorili sezonu, Klipersima LA derbi

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2019

Aktuelni NBA prvaci, ekipa Toronto Reptorsa, porazila je Nju Orleans Pelikanse rezultatom 130:122 nakon produžetaka u prvom meču nove NBA sezone, dok je u drugom meču derbi Los Anđelesa pripao Klippersima koji su rezultatom 112:102 porazili LA Lejkersa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Počela NBA sezona, pobede Toronta i Klipersa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019

Nova NBA sezona je otvorena sa dve sjajne utakmice u kojima su Toronto Reptorsi posle produžetka nadigrali Nju Orleans Pelikanse sa 130:122, a LA Klipersi u gradskom derbiju bili bolji od LA Lejkersa sa 112:102. Tim šampiona predvodili su Fred VanVlit i Paskal Sijakam, a u Los Anđelesu najatraktivniji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.