Šesti Amer u Igokei: Kanzas, Laktaši, pa draft!

Izvor: Mondo, 20.Jan.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesti Amer u Igokei: Kanzas, Laktaši, pa draft!

"Igokea će se naći na NBA Draftu 2018!", poručio je generalni menadžer tima iz Laktaša Igor Dodik.

Foto: Guliver/Getty images/Jamie Squire

Samo par dana nakon dolaska Kejtina Rajnharta Igokea je dovela još jednog Amerikanca.

Bili Preston rođen 1997 godine, bivši igrač Oak Hil srednje škole i Univerziteta Kanzas potpisao je ugovor sa Igokeom do kraja sezone, objavljeno je na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kluba.

"Počastvovani smo što će jedan tako ogroman talenat biti deo naše organizacije. Blisko smo pratili njegovu situaciju i njegovoj porodici pokazali interesovanje i na kraju uspeli da postignemo dogovor sa njegovim zastupnicima u Kaliforniji i potpišemo ugovor do kraja sezone. Bili Preston je veliki NBA potencijal, učinićemo sve da on nastavi svoj razvoj i pomognemo da se dokaže u našem klubu i ispuni svoj cilj da postane NBA zvezda u bliskoj budućnosti", rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik i dodao:

"Igokea će se naći na NBA Draftu 2018! Hvala vam svima, nastavićemo da rastemo !”.

On je čak šesti Amerikanac u Igokei ove sezone posle Dorela Rajta, Dezmonda Vašingtona, Malkoma Lija, Dominik Artisa i Kejtin Rajnhart, s tim da su prva trojica već napustila redove tima iz Laktaša.



Izvor: YouTube/ Frankie Vision

Kanzas Džejhoksi, koje sa klupe predvodi Džon Kalipari, su jedan od najglamuroznijih koledž programa u Americi, a uz Djuk su "garancija" za ulazak u NBA najboljim prospektima.

Poslednjih godina iz Kanzasa u NBA su otišli Entoni Dejvis, Džon Vol, Demarkus Kazins...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.