Seltiksi jure čudo: Od 150 pokušaja – niko!

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 12:21

Seltiksi jure čudo: Od 150 pokušaja – niko!

Boston Seltiksi "preživeli" su prvu "biti ili ne biti" utakmicu i produžili seriju finala Istoka NBA plej-ofa.

Kada je bilo najpotrebnije odigrali su maestralno i sa 116:99 izbegli "metlu" od Majami Hita i vratili seriju u Boston.

To im je sigurno popravilo samopouzdanje i vratilo nadu da mogu da preokrenu seriju, međutim, to što pokušavaju nije se dogodilo nijednom u istoriji NBA lige.

Bar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne u eri plej-ofa u kojoj se serije igraju na četiri pobede.

Tačno 150 puta u istoriji NBA plej-ofa rezultat u seriji bio je 3-0 i nikad nije došlo do potpunog preokreta.

Obično se sve završi u četvrtoj utakmici ili u najboljem slučaju počasnom pobedom ekipe koja je u zaostatku, što se naziva "džentlmenskom metlom".

Od 150 ekipa koje su se suočile sa zaostatkom 3-0 samo ih je 14 uspelo da dobje sledeće dve utakmice, a poslednji su to učinili Toronto Reptorsi u prvom krugu protiv Filadelfije prošle godine, da bi pali u šestoj i okončali sezonu.

Seltiksima se to dogodilo 2013. u prvom krugu protiv Njujork Niksa.

Od tih 14, samo su tri ekipe uspele doći i do sedme, odlučujuće utakmice – Niksi u finalu 1951. protiv Ročester Rojalsa (sada Sakramento Kingsi), Nagetsi u polufinalu Zapada 1994. protiv Juta Džeza i Portland Trejlblejzersi u prvom krugu 2003. protiv Dalas Meveriksa.

Ali, nijedna ekipa nije uspela da dođe do potpunog preokreta.

Međutim, ako bismo zanemarili način na koji se stiglo do rezultata 3-1, on kroz istoriju nije uvijek bio nenadoknadiv.

Takav zaostatak uspelo je da preokrene 13 ekipa, a poslednji su bili Denver Nagetsi, koji su pre tri godine u "mehuru" to učinili čak dvaput u nizu – protiv Džeza u prvom i protiv Klipersa u drugom krugu.

Sledeća utakmica između Seltiksa i Hita igra se u noći s četvrtka na petak u Bostonu, eventualna šesta dva dana kasnije u Majamiju, a senzacionalna majstorica opet bi bila u Bostonu, sledeće nedelje u noći s ponedjeljka na utorak.

U međuvremenu, Nagetsi posle "metlanja" Lejkersa čekaju u finalu koje počinje 2. juna od 2.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HOĆE LI ISTORIJA BITI ISPISANA? Seltiksi će pokušati da urade nešto što nikome nikad nije pošlo za rukom!

Izvor: HotSport.rs, 24.Maj.2023

Pokušaće da budu prvi od 150 Sinoć je Majami Hit imao prvu meč loptu u seriji finala Istočne konferencije, ali su Boston Seltiksi uspeli to da prežive i vrate seriju na svoj teren. Ova pobeda jedne od dve najtrofejnije franšize u NBA ligi im je sigurno popravila samopouzdanje i vratilo nadu da...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.