Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2021, 14:17

Šakil O'Nil: Stalno pričam svojoj deci da nisu ona bogata, već samo ja

Čuveni centar iskreno o vaspitavanju šestoro naslednika

Šakil O'Nil je među 75 najvećih igrača u NBA istoriji. Osvojio je silna indivudualna priznanja i četiri šampionska prstena, oborio je mnoštvo rekorda, da bi posle neverovatne košarkaške karijere započeo veoma uspešnu poslovnu. Ulagao je u mnogobrojne kompanije, kupovao reduzeća, čime je lično bogatstvo podigao na 400.000.000 dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Uprkos svom tom novcu Šek važi za osobu koja ne leti u oblacima. Trudi se da takva budu i njegova deca, pre svega da steknu akademsko obrazovanje i zarađuju na svoj način.

"Moja deca su sada odrasla. Malo su ljuta na mene. Nisam baš uznemiren, ali ne razumeju… Stalno im pričam: Nismo mi bogati, već sam ja bogat", kaže O'Nil.

Pokušava da njima šestoro skrene pažnju na razne životne vrednosti, da nije košarka sve u životu

"Pokušavam da ih pustim da to shvate da me nije briga da li igraju košarku, već da steknu obrazovanje. Slušaj, imam šestoro dece. Želeo bih da budu doktori, neko ko ima hedž fond, farmaceuti, advokati, neko ko poseduje više preduzeća, neko ko bi da preuzme posao od mene. Ali, ja im kažem da im to neću tek tako dati, već treba sami da zarade", dodao je legendarni centar.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.