SVI MU GLEDAJU U LEĐA: NBA objavila! Jokić na korak od treće MVP nagrade

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 20:02

SVI MU GLEDAJU U LEĐA: NBA objavila! Jokić na korak od treće MVP nagrade

Sjajna igra donosi rezultate...

Srpski košarkaš i član Denvera Nikola Jokića bori se za treću uzastopnu MVP titulu u NBA ligi.

NBA liga saopštila je u petak najnoviju listu kada je u pitanju MVP trka, a srpski košarkaš pao je na drugo mesto, dok se na čelo liste vratio Džoel Embid, košarkaš Filadelfije.

Američki portal Ringer objavio je finalnu listu 125 najboljih košarkaša u NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ligi.

Tu listu predvodi srpski reprezentativac Nikola Jokić, dok je njegov direktni konkurent za MVP titulu Džoel Embid tek treći, iza Grka Janisa Adetokumba.

Dok se danima unazad vodi polemika i borba za MVP priznanje između Jokića i Embida, američki portal, koji iz sedmice u sedmicu objavljuje svoju listu najboljih 125 igrača, srpskog košarkaša stavio je ubedljivo na prvu poziciju.

Za svakog igrača na listi dato je i posebno objašnjenje, koje sadrži karakteristike i kvalitete njegove igre.

"Višegodišnji MVP kandidat, koji bi trebalo da bude u konkurenciji za najboljeg košarkaša sveta barem narednih nekoliko godina", stoji u objašnjenju za centra Denver Nagetsa.

Za Janisa Adetokumba, drugog na listi, napisano je da je "nezaustavljivi takmičar i požrtvovani lider, koji se razvio do nezaustavljive NBA sile.“

Za centra Filadelfije Džoela Embeda istaknuto je da je "sila u reketu, koja zastrašuje protivnike i u odbrani i u napadu, a poslednjih godina evoluirao je u veliku pretnju sa distance za protivničke odbrane".

The Ringer Top 125 Rankings

1. Nikola Jokic

2. Giannis Antetokounmpo

3. Joel Embiid

4. Stephen Curry

5. Luka Doncic

6. Kevin Durant

7. Jayson Tatum

8. Kawhi Leonard

9. Damian Lillard

10. Shai Gilgeous-Alexander

11. Devin Booker

12. Anthony Davis

13. LeBron James pic.twitter.com/YkQqHCPdMZ

— NBA World (@NBAW0RLD24) April 7, 2023

Košarkaš Gorden Stejta Stef Kari je četvrti, a peti je slovenački reprezentativac Luka Dončić.

- Vrhunski manipulator košarkaške igre koji postavlja sve igrače na terenu onako kako samo njemu odgovara – svakog odbrambenog igrača navodi na svoj teren i do savršenosti ume da pročita igru - navodi se u objašnjenju za Dončića.

U Top 10 nalaze se Kevin Durent, Džejson Tejtum, Kavaj Lenard, Demijan Lilard i Šai Gildžus-Aleksander, a Lebron Džejms je na 13. mestu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

AMERIČKI PORTAL RINGER OBJAVIO LISTU 125 NAJBOLJIH KOŠARKAŠA: Evo gde se nalazi Jokić! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Apr.2023

Srpski košarkaš broj 1. Reprezentativac Srbije i član Denvera Nikola Jokića bori se za treću uzastopnu MVP titulu u NBA ligi. NBA liga saopštila je u petak najnoviju listu kada je u pitanju MVP trka, a srpski košarkaš pao je na drugo mesto, dok se na čelo liste vratio Džoel Embid, košarkaš...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.