SENZACIJA NA ISTOKU: Batler izbacio najvećeg favorita, šampion zadao bolan udarac Sakramentu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 08:02

SENZACIJA NA ISTOKU: Batler izbacio najvećeg favorita, šampion zadao bolan udarac Sakramentu

Uzbudljiv NBA plej-of.

Prvi favorit Istočne konferencije završio je NBA plej-of već u uvodnoj rundi. Milvoki je uspeo da savlada samo jednom u pet mečeva sjajni Majami koji je u doigravanje stigao iz plej-ina.

Džimi Batler je heroj Hita. Krilni košarkaš je u četvrtoj utakmici serije postigao 56, a ovoga puta 42 poena uz osam skokova i četiri asistencije, što je bilo dovoljno za pobedu Majamija u gostima posle produžetka 128:126. Odličan je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Bem Adebajo sa 20 poena uz po 10 skokova i asistencija. Milvokiju nisu pomogli ni Janis Adetokumbo sa 38 poena i 20 uhvaćenih lopti i Kris Midlton sa 33 poena, šest skokova i uspešnih timskih dodavanja.

Hit će u polufinalu Istoka igrati protiv Njujorka koji je iznenadio Klivlend identičnmi rezultatom u seriji 4-1. Niksi su dobili peti meč u gostima sa 106:95. Najbolji u petoplasiranom timu Istoka iz regularnog dela sezone je bio Džejlen Barnson sa 23 poena i po četiri skoka i asistencije.

NBA šampion Golden Stejt je zabeležio zlata vrednu pobedu na gostovanju u Sakramentu 123:116 i poveo sa 3:2 u seriji Zapadne konferencije. Stef Kari je sa 31poenom i osam asistencija predvodio “ratnike” do dragocenog trijumfa u srcu Kalifornije. Sjajan je bio i Kevin Luni sa četiri poena, ali i 22 skoka i sedam asistencija.

Memfis je preživeo na svom terenu i savladao LA Lejkerse 116:99 pred povratak serije u “grad anđela”. Slavni klub ima vođstvo 3:2, ali se Memfis neće predati predvođen tandemom Dža Morent (31 poen, 10 skokova, sedam asistencija) – Desmond Bejn (33 poena, 10 uhvaćenih lopti, pet uspešnih timskih dodavanja). Lejkersima ovoga puta nije pomogao ni vrlo raspoloženi Entoni Dejvis sa 31 poenom i 19 skokova.

Pobednici ove dve serije igraće međusobno u polufinalu Zapada, gde su već Denver i Finiks.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.