SAMO ZA LJUBITELJE STATISTIKE: Evo po čemu je Vasa Micić na prvom mestu u NBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023, 17:41

SAMO ZA LJUBITELJE STATISTIKE: Evo po čemu je Vasa Micić na prvom mestu u NBA

Retko dobija šansu u Oklahomi.

Sa oreolom jednom od najboljih evropskih igrača Vasilije Micić je stigao u NBA. Bio je srpski plej MVP Evrolige, najbolji strelac elitnog takmičenja, osvojio dve "evroligaške" titule sa timom iz Istanbula..

Međuitim, u Oklahomi Vasa uglavnom sedi na klupi i veoma retko dobija šansu, tako da čak pominje povratak u Evropu. Ipak, u jednoj statističkoj kategoriji Micić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u NBA na prvom mestu.

Srpski plejmejker je prvi na toj listi sa 229 utakmica u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju. Na drugom mestu se nalazi Saša Vezenkov, koji je kao i Vasa od ove sezone otišao “preko bare” i igra za ekipu Sakramento Kingsa. Bugarin koji je prošle sezone proglašen za MVP lige ima jednu utakmicu manje odigranu od Micića u Evroligi (228).

Na trećem mestu je još jedan srpski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je u dresu Partizana i Fenerbahčea sakupio 108 mečeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.