Rudi: Real može da igra u NBA

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 19:02

Rudi: Real može da igra u NBA

Dugogodišnji član Reala i nekadašnji košarkaš Portlanda i Denvera, Rudi Fernandez, izjavio je da madridski klub ima kvalitet da se takmiči sa NBA timovima.
Košarkaši Reala su u okviru predsezone NBA lige savladali u Madridu ekipu Oklahome Siti Tandera.

"Real Madrid može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se takmiči u NBA, u to sam siguran. Savladali smo Oklahomu, meč jeste bio u sklopu predsezone i daleko od toga da su oni bili na 100 odsto spremnosti, ali smo pokazali kvalitet i kakav smo tim", rekao je Fernandez.
Nedavno je slično o kvalitetu Reala i mogućnosti takmičenja u NBA govorio i Fernandezov saigrač iz reprezentacije Vili Ernangomez.
Rudi Fernandez je košarkašku karijeru započeo u Huventudu 2002. godine, odakle odlazi u NBA, gde je prve godine nastupao za ekipu Portlanda. 

U Real je došao 2011. godine, da bi se potom još jednom oprobao u najjačem košarkaškom prvenstvu na svetu, ovoga puta u dresu Denvera.
Od 2012. godine je u Realu, sa kojim je osvojio dva puta Evroligu i šest puta prvenstvo Španije.
Iskusni košarkaš ima 35 godina, a u nacionalnom timu osvojio je pet zlatnih, tri srebrne i dve bronzane medalje na najvećim prvenstvima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Da li bi neki evropski klub mogao da igra u NBA?

Izvor: Sportske.net, 11.Jun.2020

Iskusni košarkaš nema sumnju...Evroliga pokušava koliko je god moguće da se približi NBA ligi, ali je jasno da se u SAD igra najjača liga na svetu i da je jedno od najboljih sportskih takmičenja, te i da je razlika između ove dve lige još uvek velika...Tako je velika razlika i između timova,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.