Rodman ispričao Tajsonu kako je sreo Kima Džonga Una: Večera, karaoke, votka i devojke

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 20:43

Rodman ispričao Tajsonu kako je sreo Kima Džonga Una: Večera, karaoke, votka i devojke

Nekadašnja zvezda Čikago Bulsa Denis Rodman prisetio se kako je nastalo neobično prijateljstvo i kako se nekada provodio sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, kao i kako su zajedno gledali NBA utakmicu, pevali karaoke i uživali sa brojnim pripadnicama nežnijeg pola.

I kada je igrao, a i nakon što je završio košarkašku karijeru Denis Rodman je vodio je drugačiji način života i uživao u ekstremima, prenosi portal RT.

Ali čak i po Rodmanovim ekscentričnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << standardima, njegov život u jednom trenutku imao je bizarni zaokret kada se 2013. godine zatekao u Severnoj Koreji i upoznao severnokorekskog lidera. Rodman se na tom putu našao kada je Majkl Džordan pre njega odbio da otputuje u Severnu Koreju. Denis Rodman je čak izjavio da tada nije ni znao ko je Kim Džong Un, a svega toga prisetio se u podkastu koji je vodio bokser Majk Tajson.

"Kada su me zamolili da odem u Severnu Koreju, rekao sam: 'Hej čoveče, idem.' Mislio sam da ću se slikati, davati autograme i igrati košarku. Nisam znao ništa o Severnoj Koreji ... ", rekao je Rodman te dodao da je veza između njih dvojice za ceo život.

Kaže i da je rekao svom agentu da će ići u Severnu Koreju samo ako mu budu garantovali sigurnost.

"Bilo mi je sjajno od prvog trenutka, kad sam izašao iz aviona i stao na crveni tepih", podsetio se Rodman te ispričao i kako se našao u jednoj neobičnoj situaciji kada je ušao u jednu halu u kojoj se sa severnokorejskim liderom prisustvovao utakmici:

"Više od 22.000 Severnokorejaca je ustalo i počelo da tapše. Ja uzvraćam pozdrave, a neko mi kaže:" Ne, to nije za tebe, to je za njega" i pokazuje na Kim Džong-Una. Pitao sam ga: "Ko je taj momak"? Kažu: 'To je naš vođa'".

Kaže i da ga je potom Kim Džon Un pitao da li mu se sviđa Severna Koreja, te da je odgovorio potvrdno.

"On kaže: 'Volim košarku'. A ja kažem, 'I ja je volim'. A on mi je onda rekao da mu je drago što sam došao i da su pre mene pozvali Džordana, koji je odbio da dođe u Severnu Koreju".

Posle utakmice, kako je Rodman otkrio, Kim Džong-Un ga je lično pozvao na "večeru, karaoke i votku".

"Večerali smo i pili kao blesavi. Tada je on počeo da peva karaoke i nemam pojma šta je, dođavola, rekao. Svi su počeli tapšu, a onda je izašao bend od 18 mladih devojaka. Bile su sjajne, ali svirale su samo jednu pesmu, temu iz Dalasa", prisetio se Rodman.

Dodao je i da im je rekao da kada se vrati ponovo u Severnu Koreju da želi da mu pevaju "Pearl Jam Alive, Van Halen", i kaže da jesu.

"Posle toga smo postali zaista dobri prijatelji. Ne ulazim u politiku. Sve sam video, mauzoleje, projektile, vojsku, ma sve sam video", rekao je Rodman i dodao da je čak video Kimovu ćerku koja je imala svega šest meseci.

Rodman se posle nekoliko puta vraćao u Severnu Koreju čak je i posredovao između Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa, kojeg isto smatra prijateljem, kako bi se njih dvojica prvi put sastali. Naime, Tramp postao je prvi šef Bele kuće koji je došao na teritoriju Severne Koreje nakon što je prešao demilitarizovanu zonu i rukovao se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Jednom prilikom kada su Rodmana pitali da li zna da u Severnoj Koreji ljudi gladuju i da su preplašeni Kimovom diktaturom, košarkaš je odgovorio:

"Ništa slično nisam video".

Osim gostovanja u podkastu Majka Tajsana, svetski mediji pisali su danima kako je u jednoj epizodi dokumentarca "Poslednji ples" legendarni Majkl Džordan ispričao da je morao da ode u Rodmanov stan i bukvalno dovuče košarkaša na trening nakon ludovanja u Las Vegasu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.