Rođak mi je umro tokom pandemije, on je ubacio tu trojku VIDEO

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 09:20

"Rođak mi je umro tokom pandemije, on je ubacio tu trojku" VIDEO

Demijan Lilard ime je koje se trenutno najviše spominje u NBA krugovima.

Plejmejker Portlanda je ubacio 61 poen protiv Dalasa, održao Trejlblejzerse u plej-of trci i oborio rekord franšize.

Postao je prvi čovek koji je vezao dve utakmice sa 50+ poena, a izjednačio je i sopstveni rekord po broju ubačenih poena.

To je učinio neverovatnom trojkom za 130:130 na minut i po do kraja.

Šutirao je preko ruke sa skoro devet metara, lopta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodila obruč, odbila se visoko u vazduh i vratila kroz koš "kao kap".

"Mislim da je to bio moj rođak. Počivaj u miru, 'Šefe B'. Mislim da je on ubacio taj koš za mene", rekao je posle meča Lilard.

Lillard je tokom konferencije za medije posle meča otkrio da je njegov rođak i kuvar, Brendon, umro kad je stavljen u karantin u Portlandu, nakon što je NBA sredinom marta suspendovala sezonu zbog pandemije koronavirusa.

Planirao je da se zaustavi kod Lilardove kuće kako bi mu napravio doručak, ali je preminuo. Kada je stigao do rođaka, već je umro.

Taj bol je ostalo kod Demijana i oseća je sa svakim nastupom tokom nastavka NBA sezone.

"Bilo je teško. Samo pokušavam da nastavim da osećam ono što bi on želeo od mene, a ja sam se s tim suočio na taj način. Samo pokušavam da nastavim putem za koji znam da je on ponosan".

Kako ističe Lilard, svakog dana ga je Brendon podsećao da "jede zdravu hranu i ostane hidriran".

"On je bio jedina osoba sa kojom sam bio svaki dan. Ohrabrivao me je. Ne živim svoj život niti igram utakmice prema standardima ili očekivanjima drugih ljudi. Radim to iz razloga koji volim, a to je da se takmičim za bratstvo, povezanost sa saigračima i trenerima i osobljem i navijačima i nama da bismo mogli nešto da delimo".

"Kad se osvrnem i kažem: 'Imali smo nešto posebno', budite ponosni na to. I ne želim da kada završim sa igranjem, osvrnem se i mislim:" Oh, ti si to uradio i skočio si ovde i ti si skočio tamo' To nije ono što želim u karijeri", podvukao je Lilard.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.