Rajaković zvanično preuzeo Reptorse

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 20:02

Rajaković zvanično preuzeo Reptorse

Zvanično je posao glavnog trenera u NBA ligi dobio drugi Srbin – Darko Rajaković preuzeo je Toronto Reptorse.

On će, posle Igora Kokoškova, biti drugi čovek iz srpske košarke koji će voditi NBA tim kao glavni trener.

Srbija može da se pohvali da je jedina neamerička zemlja sa dvojicom trenera koji su dobili mesto šefa stručnog štaba u NBA ligi.

Rajaković radi u SAD od 2012. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je u Tulsi bio asistent, a posle Finiksa i Oklahome radio je u Memfisu pod trenerom Tejlorom Dženkinsom i sada će samostalno predvoditi Toronto.

Što se Reptorsa tiče, oni imaju solidnu ekipu koja oslanja na Skotija Barnsa (nisko krilo), pa i nešto iskusnijeg krilnog centra Paskala Sijakama, dok je sudbina plejmejkera Freda Vanvlita i dalje pomalo nejasna.

Masai Uđiri je dugo na čelu franšize, a svojevremeno je uz sebe imao i sada prvog čoveka Fenerbahčea čuvenog Mauricija Gerardinija koji bi mogao da bude prvi čovek Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ovih dana je lepo biti Srbin, želim i ja da budem na 'ić'"

Izvor: B92, 13.Jun.2023

Srpski stručnjak Darko Rajaković je zvanično predstavljen kao novi glavni trener Toronto Reptorsa, a predsednik te franšize oduševljen je Srbima...U jeku euforije koju je u NBA ligi izazvao Nikola Jokić odvevši Denver Nagetse do titule šampiona, Masai Uđiri je izneo svoje impresije na zanimljiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.