Prva tamnoputa žena posredovala u NBA ugovoru – Irvingova maćeha

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 20:33

Prva tamnoputa žena posredovala u NBA ugovoru – Irvingova maćeha

Šatelija Rajli Irving je formalizovala sporazum po kojem je jedan od najboljih igrača na svetu produžio svoj boravak u Teksasu.

Velika vest za Dalas - pokazaće vreme koliko ispravna - je produžetak saradnje sa Kajrijem Irvingom koji je dogovorio trogodišnju saradnju sa franšizom iz Teksasa.

On će za taj period inkasirati 126 miliona dolara (neoporezovano).

Ostanak Kajrija, kojeg je želeo i Finiks, za najjaču ligu je važan i zbog činjenice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ostati upamćen po jednom raritetnom podatku - dogovoru dve strane posredovala je i jedna tamnoputa žena.

Reč je o Šateliji Rajli Irving, Kajrijevoj maćehi, i agentu igrača sa čijem je ocem u braku.

Pedantni američki novinari objavili su da je Šatelija prva tamnoputa žena koja je zaključila jedan ugovor između igrača i NBA kluba.

Ona je inače druga supruga Kajrijevog oca Drederika, a par je u braku od 2004. godine. Nekoliko godina ranije Kajrijerva majka Elizabet preminula je usled bolesti, kada je malom Irvingu bilo četiri godine.

Kajri je vrlo blizak sa Šatelijom kojoj je dao ovlašćenjada ga zastupa kao agent prošle godine. Ona je i jedina crna žena agent u najjačoj ligi sveta.

"Mislim da mi je jedini teret koji imam činjenica da postoji toliko ljudi koji gledaju kako ću raditi ovaj posao. Jer ako budem bila dobra u ovome što radim, otvoriću vrata drugim crnim ženama", rekla je nedavno Šetelija.

Pre nego što je preuzela brigu o Irvingovoj karijeri 13 godian je radila je za BET (Crnačka zabavna televizija) kao potpredsednica u sektoru za marketing i prodaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.