Primera se seli preko bare!

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera se seli "preko bare"!

Po ugledu na ostale sportove.

Znamo koliko u određenim trenucima znači "domaći teren", ali da li će ovaj sporazum promeniti to?

Američki timovi, kako NBA, tako i NFL već uveliko igraju neke utakmice u regularnom delu sezone van svojih dvorana, a to bi moglo da se desi i sa fudbalskim utakmicama, koje su do sada samo u pred sezoni igrali van svojih terena.

La Liga je potpisala ugovor sa "Relevent >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Sports"-om, a po tom ugovoru će timovi iz španske lige igrati određene utakmice u Severnoj Americi, a kako prenose određeni mediji, to bi moglo već ove sezone da se sprovede u delo.

"Ova saradnja je sledeće veliki korak u popularizaciji fudbala u Severnoj Americi", rekao je Stefan Ros, predsednik "Relevent Sportsa".

"Ova jedinstvena veza će stvoriti nove prilike za brojne navijače fudbala u Americi da iskuse strast, uzbuđenje na najvišem mogućem nivou."

Ova saradnja se zove La Liga Severna Amerika, i to je jedan od načina kojim španski klubovi pokušavaju da se takmiče sa popolrnom Premijer ligom.

Nije navedeno više detalja, osim da se još dogovara oko organizacije i termina, a najmanje jedna utakmica španske lige u SAD mogla bi da se odigra ove sezone.

Predsednik lige Havijer Tebas odbacio je mogućnost da se "El Klasiko" između Real Madrida i Barselone igra van Španije.

Poznato je da se pojedini NBA mečevi igraju u Evropi, pa su tako poslednjih godina uglavnom igrani u Londonu, a sada će izgleda evropski fudbal malo da se preseli u Ameriku, da li je ovo dobro za sport?

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.