Preminuo legendarni Klif Robinson

Izvor: B92, 29.Avg.2020, 17:13

Preminuo legendarni Klif Robinson

Čuveni bivši NBA košarkaš Klif Robinson preminuo je u 53. godini života.

Kliford Klif Robinson je imao prilično dugu profesionalnu karijeru tokom koje je u NBA ligi igrao punih 18 godina.

Njega je u NBA dovela ekipa Portland Trejlblejzersa, koja ga je birala u drugoj rundi sa univerziteta Konektikat, pa je u Portlandu i bio najbolji.

Tamo je igrao od 1989. do 1997. godine i ovaj krilni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centar i centar je zabeležio jedan "Ol Star" nastup i jednu nagradu za najboljeg šestog igrača lige tokom tog perioda u Oregonu.

Kasnije se seli u Finiks, pa je igrao za Detroit, Golden Stejt i Nju Džerzi Netse, gde je 2007. godine i završio karijeru.

Kako prenose američki mediji, čovek koji je bio ikona Portlanda, preminuo je u 53. godini, a trenutno nije poznato od čega. Naime, on je preživeo moždani udar 2017. godine, a godinu dana kasnije mu je uklonjen tumor iz vilice.

Zauvek će ostati zapamćen kao deo sjajne generacije Portlanda koja je 1992. godine igrala u finalu sa Čikago Bulsima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo nekadašnji NBA košarkaš Klif Robinson

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2020

Nekadašnji NBA košarkaš Klif Robinson, preminuo je u 53. godini života, saopštila je njegova porodica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.