Pred Micićem je dugačak put, ali...

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 16:18

"Pred Micićem je dugačak put, ali..."

Nik Krejn, američki novinar koji prati Oklahomu Siti Tander, smatra da će Vasiliju Miciću biti potrebno neko vreme da se prilagodi na NBA košarku.

Micić je odigrao dve predsezonske utakmice za Oklahomu i ostavio je dobar utisak, međutim, vidno je da će mu biti potrebno vreme kako bi se sto odsto adaptirao na novi stil igre.

Vasa je podelio jedanaest asistencija u dve utakmice, ali je i šutirao svega 5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 17 igre, što je posledica nešto većeg terena, dalje linije za tri poena, drugačijeg "spejsinga"...

To će sve doći na svoje veoma brzo, a to smatra i Krejn.

"Micić je imao 11 asistencija u dve predsezonske utakmice. Pred njim je dugačak put da se prilagodi na NBA igru, ali veština asistiranja (organizovanja igre) se brzo prenela", napisao je Amerikanac.

Micić je letos potpisao trogodišnji ugovor vredan 23.5 miliona dolara, s tim što je poslednja godina ugovora "team option", što u prevodi znači da se Oklahoma pita da li će Micić i treću sezonu provesti u ekipi Tandera.

Oklahoma prvu utakmicu u sezoni igra protiv Čikago Bulsa u noći 26. oktobra (02.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.