Potpisao Aleksej Pokuševski

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 21:21

Potpisao Aleksej Pokuševski

Oglasio se i klub...

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski novi je igrač NBA ekipe Šarlota, objavio je klub iz Severne Karoline. Mladi košarkaš je prošle nedelje dobio otkaz u ekipi Oklahome nakon četiri sezone.

- Pokuševski, 17. u ukupnom izboru na NBA draftu 2020, nastupio je u 150 utakmica u četiri sezone (2020-24) sa Oklahomom, postižući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u proseku 7,5 poena, 4,7 skokova i 2 asistencije za 20,6 minuta po utakmici.

U 10 nastupa ove sezone zabeležio je 1,2 poena i 1 skok za 6 minuta - stoji u objavi Šarlota na klupskom sajtu.

OFFICIAL: We have signed free agent forward Aleksej Pokusevski.

Read the release: https://t.co/ICXyN4ZuB8 | @CorcoranHM pic.twitter.com/6AUgdb4MSf

— Charlotte Hornets (@hornets) February 28, 2024

Dvadesetdvogodišnji Srbin je, kako se dodaje, tri profesionalne sezone (2017-20) proveo u Grčkoj u ekipi Olimpijakosa, gde je postao najmlađi igrač u istoriji tima koji je igrao u Evroligi (17 godina, 83 dana).

Podsetimo, pre tri sedmice, igrač Šarlota postao je i Vasilije Micić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZVANIČNO: Pokuševski predstavljen kao novi košarkaš Šarlota!

Izvor: HotSport.rs, 28.Feb.2024

Predstavljen je u novom klubu. Pokuševski će svoju karijeru nastaviti u redovima Šarlot Hornetsa, a to će značiti da će njegov novi saigrač biti Vasilije Micić, čime će nam utakmice Šarlota biti još interesantnije za praćenje. Hornetsi su danas predstavili Pokuševskog: OFFICIAL: We have...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.