Portland srušio šampione, Lebron i Lav kaznili kasno paljenje Šarlota!

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portland srušio šampione, Lebron i Lav kaznili kasno paljenje Šarlota!

Klivlend startnom serijom od 21:0 skresao krila Hornetsima (97:88), Oldridž i Lilard ubacili po 23 poena u pobedi Blejzersa nad Sparsima (108:95)
U noći između ponedeljka i utorka odigrano je osam mečeva NBA lige, a derbi večeri odigran je u Portlandu gde su domaći Blejzersi uspeli da savladaju branioca titule San Antonio – 108:95. Klivlend >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je, s druge strane, bez većih problema izašao kao pobednik iz duela sa Šarlotom zahvaljujući sjajnim partijama Lebrona Džejmsa i Kevina Lava – 97:88, dok su Atlanta Hoksi nadigrali Čikago – 93:86. Finiksova crna serija se nastavila i to protiv osrednje ekipe Milvokija koja je u poslednjoj sekundi došla do trijumfa trojkom Krisa Midltona – 96:94.

Portland iz večeri u veče igra odlično, a sinoć je stradao aktuelni šampion San Antonio – 108:95 koji je, ruku na srce, nastupio bez Tima Dankana, Tonija Parkera, Manua Đinobilija, Petija Milsa i Tijaga Splitera. Blejzerse su, kao i obično, predvodili Lamarkus Orldridž sa 23 poena i 14 skokova i Demijan Lilard koji je istom broju pogodaka pridodao i 10 uhvaćenih lopti, kao i šest asistencija. S druge strane, čak šest igrača u timu Sparsa imalo je dvocifren poenterski učinak, Kavaji Lenard bio je najbolji sa 21 poena i devet skokova, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Popovičevih momaka. Jedina loša vest za Portland je prelom šake koju je zaradio Robin Lopez na ovom meču i najverovatnije ga očekuje pauza od nekoliko meseci.

U meču između Klivlenda i Šarlota nije bilo mnogo neizvesnosti pošto su Kavsi utakmicu otvorili serijom 21:0 i za goste više nije bilo povratka, iako na kraju rezultat nije bio ubedljiv koliko se očekivalo – 97:88. Lebron Džejms predvodio je Konjanike do trijumfa upisavši 27 poena, sedam skokova i 13 asistencija, a Kevin Lav meč je završio sa 22 pogotka i 18 uhvaćenih lopti i kada krilni tandem Klivlenda pruži takve partije oni retko gube utakmice. U poraženom taboru najviše je pokazao Kemba Voker koji je zabeležio 24 poena, pratio ga je Al Džeferson sa 14, ali to nije bilo dovoljno za ozbiljniji otpor domaćinu.

Trener Hornetsa Stiv Kliford posle utakmice istakao je da posle onakvog starta duela ne možete pobediti kvalitetnu ekipu poput Klivlenda.
„Mnogo je teško vratiti se kad gubite 21 razlike odmah na početku protiv vrhunske ekipe. Igrali smo dovoljno dobro u napadu kako bismo pobedili ovaj sjajan tim, ali je naša defanziva u prvom kvartalu očigledno bila užasna’’, iskren je Kliford.
Čikago je poražen na gostovanju Atlanta Hoksima – 93:86 koji se iznenađujuće nalaze u samom vrhu Istoka. Jastrebovima je pobedu doneo Al Horford koji je upisao 21 poen, 10 skokova i šest uspešnih dodavanja, a pratio ga je Pol Milsap sa četiri poena manje i osam skokova. Ni 22 poena Džimija Batlera nisu mnogo značila ekipi Tima Tibodoa, kao ni 15 poena i čak 17 skokova Tadža Gibsona, te Bulsi sada imaju devet poraza nakon 24 utakmice.
Finiks je razočarao u prethodnih desetak dana, Sansi su potpuno van forme i uprkos sjajnom startu sada imaju negativan odnos pobeda i poraza (12-14). U noći između ponedeljka i utorka skalp im je na njihovom terenu skinuo čak i Milvoki koji je slavio trojkom Krisa Midltona u poslednjoj sekundi (96:94). Midlton je ukrao šou, ali sa svojih 14 poena nije bio najefikasniji u pobedničkom timu, već je to bio Brendon Najt koji je meč okončao sa 20 pogodaka. S druge strane, Markif Moris je blistao sa 25 poena i sedam skokova, Ajzea Tomas dodao je pet poena manje, ali su Sansi bez obzira na to upisali šesti uzastopni neuspeh.
Klivlend – Šarlot 97:88
Indijana – LA Lejkers 110:91
Filadelfija – Boston 87:105
Atlanta – Čikago 93:86
Toronto – Orlando 95:82
Finiks – Milvoki 94:96
Portland – San Antonio 108:95
LA Klipers – Detroit 113:91

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.