Pokuševski zaigrao posle mesec dana i umalo zabeležio dabl-dabl (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022, 09:32

Pokuševski zaigrao posle mesec dana i umalo zabeležio dabl-dabl (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski vratio se na parket posle mesec dana neigranja i pružio odličnu partiju u porazu svoje Oklahome od Sakramenta (113:103). Pokuševski je uprkos pauzi u NBA bio veoma raspoložen u Kaliforniji i malo je nedostajalo da zabeleži dabl-dabl.

Gotovo punih mesec dana srpski internacionalac nije igrao za Tander, neke utakmice je presedeo na klupi, a u nekima bio i van protokola zbog nastupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u razvojnoj ligi.

Poslednji put na parketu se našao 10. januara u porazu od Denvera, kada je ubacio sedam poena, a sada je dobio veću minutažu i u potpunosti je iskoristio.

Pokuševski je na gostovanju kod "kraljeva" na terenu proveo nešto više od 26 minuta i za to vreme postigao 12 poena, imao devet skokova i tri asistencije.

Osim što mu je nedostajala jedna uhvaćena lopta za dabl-dabl, imao je samo jednu izgubljenu, a dobro je šutirao iz igre – pogodio je pet od devet pokušaja, dok je za tri imao učinak 2/5.

Aleksej je bio jedan od najboljih pojedinaca u gostujućem sastavu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Sakramento je u finišu treće četrvtine napravio seriju 12:0 pri rezultatu 77:77 i stigao do dvocifrene prednosti, koju je sačuvao do kraja.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Herison Barns sa 24 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Harkls dodao 18 poena i uhvatio 11 lopti.

Na drugoj strani, od saigrača Pokuševskog najviše se istakao Gidi sa 24 poena, četiri skoka i osam uspešnih dodavanja.

Bio je ovo duel dve od tri najlošije ekipe na Zapadu – Sakramento je 13. sa 20 pobeda i 35 poraza, dok je Oklahoma mesto ispod sa skorom 17-35.

U ostalim utakmicama pobede su ostvarili Memfis grizlisi, Majami hit, Finiks sansi, Milvoki baksi i Los Anđeles lejkersi, uz još jedan tripl-dabl Lebrona Džejmsa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sjajan povratak Pokuševskog uprkos porazu Oklahome

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2022

Košarkaši Oklahome poraženi su na gostovanju Sakramentu 113:103 u nastavku NBA lige, a srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na sjajan način vratio se u tim.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.