Izvor: RTS, 25.Feb.2022, 08:02

Pokuševski odličan, ali je Finiks praktično nepobediv

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski pružio je odličnu partiju u porazu Oklahome od Finiksa, rezultatom 124:104. Pokuševski je odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA ove sezone, ali ni to nije bilo dovoljno da se ugrozi najbolji tim lige, koji je ponovo u velikoj seriji od osam uzastopnih pobeda.
Oklahoma je na svom parketu izgubila od Sansa tek u samom finišu susreta, iako je već posle prvih 12 minuta imala "debeo" zaostatak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Gosti su imali +19 nakon prvog napada u drugoj četvrtini, ali je onda usledio veliki povratak Tandera, koji je uspeo da istopi razliku do odlaska na odmor.
Domaćin je čak i vodio u trećem i četvrtom periodu, pre nego što je Devin Buker nagazio papučicu gasa i odveo svoj tim do novog uspeha.
Pokuševski je na terenu proveo skoro 20 minuta i za to vreme postigao 13 poena (5/10 iz igre, 1/3 trojke), uz sedam skokova. Samo su Gidi sa 15 i Gildžus-Aleksander sa 32 imali više poena od njega.
Na drugoj strani, spomenuti Buker je predvodio Finiks sa 25 poena i 12 asistencija, dok su po 21 poen dodali Bridžis i Džonson.
"Sunca" su ubedljivo prva na Zapadu sa 49 pobeda i 10 poraza, dok je Oklahoma pretposlednja sa učinkom 18-41.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.