Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 19:50

Počinje lov na Blejka Grifina

Krilni centar se rastaje sa Detroit Pistonsima, Lejkersi zainteresovani, Netsi favorit za potpis iskusnog košarkaša

Blejk Grifin konačno napušta Detroit, prenosi Adrijan Vojnarovski. Dobro obavešteni novinar ESPN-a tvrdi da su Pistonsi postigli dogovor sa 31-godišnjim košarkašem oko otkupa ugovora i da bivši as LA Klipersa uskoro postaje neograničeno slobodan agent. Ova vest upalila je alarme u većini favorita za osvajanje titule u NBA ligi, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji će sada moći da uklope iskusnog krilnog centra u budžete.

Pokušao je generalni menadžer tima iz Motor sitija Troj Viver da trejduje Grifina, koji je od 15. februara uklonjen iz rostera Detroita, ali je glavna prepreka bila njegova plata. Prema ugovoru potpisanom još sa Klipersima, koje je u trejdu napustio u januaru 2018. godine, u tekućoj sezoni primanja igrača poznatog po atraktivnim zakucavanjima iznose 36.595.996 dolara - sa tom platom je osmi najplaćeniji u NBA. Jasno da favoriti za prsten nisu mogli da ga uklope u budžete, pa je prvi pik sa drafta iz 2009. godine uspeo da postigne dogovor o prekidu saradnje sa Pistonsima.

Tom prilikom je ugovoreno da Grifinu bude isplaćen određeni deo preostalih primanja, ali nije naznačeno koliki. U svakom slučaju, kada se završi potrebna papirologija postaće slobodan igrač i biće u poziciji da bez problema potpiše za bilo koju ekipu, a procena američkih medija je da će karijeru nastaviti u jednom od klubova koji pretenduju na tron.

Detroit je pod Viverovom palicom krenuo u rekonstrukciju, pa je želja da se šansa ukaže mlađim igračim ostavila malo prostora bivšem članu univerziteta Oklahoma. Nisu pomogle ni česte povrede, pa je u tekućoj sezoni Grifin u proseku beležio 12,3 poena uz 5,2 skoka i 3,9 asistencija po nastupu.

Šampion takmičenja iz zakucavanjima iz 2011. godine i šestostruki učesnik Ol star mečeva je Kliperse napustio manje od sezone posle potpisivanja maksimalnog ugovora teškog 171.000.000 dolara. Jasno je da će morati da pristane na daleko manja primanja u nastavku karijere, ali bi mogao da bude poslednja figura u slagalici jednog od timova koji narednog leta žele da se popnu na krov najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti. Šuškalo se u NBA krugovima da bi mogao i da se vrati u Los Anđeles, kako su za njegove usluge interesovanje pokazali Lejkersi.

Jezeraši iz Stejpls centra traže jednog visokog igrača, a među željama generalnog menadžera Roba Pelinke je i Demarkus Kazins, koji se nedavno rastao sa Hjuston Roketsima i poput Grifina je slobodan igrač.

Novinar Atletika Šams Čaranija ipak tvrdi da su Bruklin Netsi favorit za njegov potpis. Četa Stiva Neša je angažovanjem Džejmsa Hardena, koji se priključio Kajriju Irvingu i Kevinu Durentu u Berklejs centru, istakla ozbiljnu kandidaturu za osvajanje titule i roster želi da kompletira sa centrom. Dolazak Grifina bi jasno dodatno pojačao šanse Bruklina da sezonu okonča sa Leri O Brajen trofejom u rukama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

BRUKLIN DOVODI JOŠ JEDNOG ALL-STAR IGRAČA: Krilni centar na korak od potpisa!

Izvor: HotSport.rs, 05.Mar.2021

Dugo se čekao rasplet situacije između njega i Detroita. Dugogodišnji NBA košarkaš i nekadašnji prvi pik sa drafta Blejk Grifin, od danas je slobodan igrač. On je dogovorio raskid saradnje sa Detroit Pistonsima, nakon što su obe strane bile nezadovoljne urađenim do sada. Blejk je bio član Detroita...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.